Бруно Марс отмени свой концерт в Тел Авив на фона на продължаващия конфликт между израелските сили и палестинската ислямистка групировка "Хамас", съобщи сп. "Rolling Stone".

Певецът изнесе първия си концерт в Израел миналата сряда. Той изпълни свои парчета пред публика от 60 000 души в парка Яркон в Тел Авив, предава БТА. Изпълнителят щеше да изнесе още един концерт на същото място в събота вечер, преди "Хамас" да организира изненадващото нападение срещу Израел.

"Концертът на Бруно Марс, планиран да се състои тази вечер, се отменя", обявиха организаторите от израелския клон на компания "Live Nation" в социалните мрежи в събота. "Всички, закупили билети за шоуто, ще получат автоматично възстановяване на сумата на кредитната карта, чрез която е направена покупката. Ние подкрепяме жителите на Израел, бойците на Израелските отбранителни сили и силите за сигурност в тези трудни моменти."

След нападението на Хамас в събота израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че страната е "във война" срещу екстремистите в Газа.

Снимка: Getty Images