Принудени да останат у дома по време на пандемията, момчетата от група BTS създадоха песента "Dynamite" и я пуснаха като подарък на феновете си, също в изолация. Този подарък обаче им се върна - под формата на първа номинация за награда "Грами", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Много хора бяха тъжни и унили заради ситуацията с Covid и това бе нашият начин да разведрим всички", каза Джин в интервю за агенцията.

"Трябваше да пълним стадиони на световно турне. Нямахме планове да пускаме сингли като "Dynamite", обясни Ар Ем. "Dynamite" ни донесе огромен успех в Корея и разбира се, номинация за "Грами", участие в церемонията, така че животът е наистина интересен".

"Dynamite'' стана първият сингъл на BTS, който оглави класацията на Billboard, когато излезе миналата година. След като години наред попадаха в Топ 40 и пълнеха зали и стадиони, седемте момчета от групата ще се състезават за награда "Грами" в категорията за най-добро изпълнение на поп дует или група и ще участват в шоуто в неделя.

BTS е първата кей-поп група, която ще се участва в надпреварата за "Грами".

"Наистина е трудно да се изрази с думи", каза Джимин по повод номинацията. "Все още не можем да повярваме, че сме номинирани и че ще можем да свирим и пеем на церемонията за наградите "Грами". Така, че сме благодарни. За нас е чест".

Експлозивният хит на BTS ще се бори срещу друг хит номер едно - "Rain on Me'' на Лейди Гага и Ариана Гранде, както и с попадналите в топ 10 "exile'' на Тейлър Суифт и "Бон Айвър", "Intentions" на Джъстин Бийбър и Куаво и "Un Dia" на Джей Балвин, Бед Бъни и Дуа Липа, която бе начело на латинокласацията на Билборд.

Снимка: Getty Images

Ар Ем хвали изпълнителите, с които ще си съперничат за наградата в категорията.

"Нервни сме и честно казано, не очакваме да победим, защото не искаме да се почувстваме разочаровани, заради Лейди Гага, Тейлър, Бийбър, все големи имена, които са номинирани. Малко сме объркани. Като на влакче на ужасите - напред-назад, надолу-нагоре", каза той.

Участието им в церемонията за наградите "Грами" ще е второ за тях на голямото наградно шоу. Те пяха с Лил Нас Екс неговата "Old Town Road'' миналата година.

Момчетата от BTS работят върху нови проекти - като група и солово. Казват, че номинацията за "Грами" повишава очакванията към бъдещите им песни, но те уверяват, че не позволяват на успеха да замъгли съзнанието им.