Бьорн Улвеус и Бени Андершон от "АББА" заявиха, че групата няма да се събере на "Евровизия" догодина, съобщи Ройтерс. Швеция трябва да бъде домакин на песенния конкурс, след като спечели "Евровизия".

През 2024 г. се навършват 50 години, откакто "АББА" печелят конкурса с песента "Waterloo".

Снимка: Getty Images

В интервю за Би Би Си Улвеус и Андершон казаха, че няма да излязат на сцената с бившите членове на "АББА" Анета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад.

Шведската певица Лорийн спечели тазгодишната "Евровизия" в Ливърпул. Това означава, че Швеция ще е домакин на следващото издание на конкурса.

"Аз не искам да го правя и ако аз не искам, и те не искат. При нас четиримата е така - ако някой каже "не", значи е "не", каза Андершон.

"Можем да празнуваме 50 години "АББА", без да бъдем на сцената", добави Улвеус.

Групата "АББА" е основана през 1972 г. и печели множество фенове по целия свят, след като триумфира на "Евровизия" през 1974 г. с "Waterloo". Сред други техни известни хитове са "Dancing Queen" и "Fernando". Четворката се разделя в началото на 80-те години. Групата е продала 385 млн. записи.

През миналата година "АББА" направи концерт в Лондон с дигитални аватари - визуални версии на членовете от 70-те години.

Снимка: Baillie Walsh