Бьорн Улвеус от АББА откри отново любовта и показа жената до себе си, съобщава "Daily Mirror".

77-годишният легендарен музикант обяви края на 41-годишния си брак само преди месеци. Във вторник разкри коя е новата му тръпка. Това е продуктовият мениджър Кристина Сас, на 49 години. Двамата бяха на премиерата на новия му мюзикъл.

Бьорн адаптира любимата детска книжка от Астрид Линдгрен "Пипи Дългото Чорапче" и създаде "Пипи в цирка".

"Това е моята партньорка Кристина. Срещаме се от известно време и почувствах, че искам да я заведа на това събитие. Така че това е първият път, когато излизаме заедно", поясни той пред представители на медиите.

На въпрос от колко време се виждат, Бьорн отговори на шведски журналист: "Срещаме се отскоро". 

Кристина, която носеше огърлица с надпис "Bjorn", работи за "Universal Music Group", която наскоро издаде последния албум на ABBA "Voyage".

През февруари Бьорн и съпругата му Лена Калерсьо, които имат две деца, обявиха раздялата си.

В съвместно изявление те казаха: "След много хубави и наситени със събития години, решихме да се разведем. Ние оставаме близки и добри приятели и ще продължим да празнуваме заедно рождените дни на нашите внуци и други семейни празненства". 

Те се срещат на новогодишно парти в дома на колегите му Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад и започват да излизат скоро след като Бьорн се разделя с певицата от АББА Агнета Фалтског. 

Embed from Getty Images

Бьорн и Агнета се женят през 1971 г., преди групата да стане известна. Когато бракът им приключи, се говореше, че Агнета ходи на психолог. Сподели, че й е било трудно да прекарва толкова много време далеч от децата им, Линда и Питър, докато АББА са били на турне.

Embed from Getty Images

Тяхната раздяла вдъхнови дълбоки текстове на песни, като например на "The Winner Takes It All".

Бьорн написа: "Но кажи ми, тя целува ли те/ Както аз те целувах?/ Чувстваш ли същото/ Когато произнася името ти?"

Бьорн каза за Лена: "Наистина се влюбихме мълниеносно. Толкова странно, че си ерген за една седмица, след което веднага попадаш отново в полетата на любовта", казва той. 

Снимка: Getty Images

Бени и Ани-Фрид се разведоха през 1981 г. ABBA се разпаднаха през 1982 г., но се завърнаха миналата година с нова музика и техния концерт ABBA-tar, който спечели петзвездни отзиви, включително в "Mirror".