Актьорите Чадуик Боузман и Ная Ривера и телевизионният водещ Реджис Филбин бяха сред покойните знаменитости, почетени в сегмента "In Memoriam" на 72-рата церемония за водещите телевизионни отличия "Еми", организирана виртуално заради коронавирусната пандемия.

Певицата Габриела Уилсън, известна с псевдонима H.E.R., се появи на сцената на центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис, за да изпълни емоционална версия на парчето "Nothing Compares 2 U" в памет на звездите, с които шоубизнесът се прости през изминалата година.

Водещият на церемонията Джими Кимъл представи възпоменателния сегмент, отдавайки в началото му почит към съдия Рут Гинсбърг от Върховния съд на САЩ, която почина на 18 септември.

"В петък изгубихме велика американка. Рут Бейдър Гинсбърг беше състрадателна и неуморна радетелка за равноправие и справедливост", сподели Кимъл.

 

Ная Ривера

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на изпълнението на H.E.R. беше показан видео монтаж, с който освен Ная Ривера и Реджис Филбин бяха почетени Даяна Риг, Кърк Дъглас, Брайън Денехи, Джери Стилър, Джон Уидърспун, Дайън Каръл, Карл Райнър, пише БТА. Сегментът "In Memoriam" завърши с откъс от реч, произнесена от актьора Чадуик Боузман, който почина миналия месец на 43-годишна възраст след тайна битка с рака. Боузман се прочу с ролята на Черната пантера в едноименната супергеройска продукция, припомня изданието.