Игра на пинг-понг, разходка из лозе в Бордо, избягване на дъждовни капки на пазар за цветя в Париж - крал Чарлз III и кралица Камила направиха специално държавно посещение във Франция, което на моменти изглеждаше изключително кралско, а на моменти - поразително обикновено, съобщава АП, цитирана от БТА. 

Първото пътуване на Чарлз до Франция в качеството му на монарх бе много помпозно, а червени килими бяха опъвани всеки ден. Тостове с шампанско в двореца Версай. Овации в Сената на Франция. Деца с реверанси, развяващи британски знамена. По време на визитата, чиято основна тема беше загрижеността на кралят за изменението на климата, имаше и много атмосферни предизвикателства.

Вижте снимки от посещението им >>>

Силен вятър развяваше вечерните рокли, когато гостите пристигаха за държавната вечеря във Версай, чиито домакини бяха френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит. Дъжд заля доброжелателите, които се надяваха да зърнат кралските особи, посещаващи работническия град Сен Дени, возещи се на трамвай по улиците на Бордо и възхищаващи се на флората на пазара за цветя "Кралица Елизабет" в Париж.

Слънчевите очила бяха оставени за последната спирка от обиколката на кралската двойка - посещение на органично лозе в Бордо. Умислена лама обърна гръб на кралските гости, преди те да вдигнат чашите си с вино за сбогом.