Супергеройският филм "Черния Адам" втора поредна седмица оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от 27,7 милиона щатски долара през изминалия уикенд, предадоха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

От излизането си в киносалоните в САЩ и Канада продукцията, в която участва Дуейн "Скалата" Джонсън, инкасира постъпления общо в размер на 111,1 милиона щатски долара.

От десетилетие Джонсън се опитва да пренесе героя си на голям екран и има визия за продължения, включващи Супермен. Но бъдещето на "Черния Адам" все още не е ясно, въпреки че спечели 250 милиона щатски долара в световен мащаб. Създаването на филма на "Уорнър брос" струваше солидната сума от 200 милиона щатски долара, като в нея не влизат разходите за маркетинг и промоция. Продължение на "Черния Адам" официално не е получило зелена светлина, отбелязва Асошиейтед прес.

В ход са обаче големи промени в "Ди Си филмс", като бе обявен нов ръководен екип - Питър Сафрън и Джеймс Гън, чиято любов към малко популярни герои от комикси е добре известна. В неделя в публикация в профила си в Инстаграм Дуейн Джонсън благодари на хората, работили зад кулисите, за да стартират "нашият нов Ди Си франчайз, известен като Черния Адам". Той има 344 милиона последователи в тази социална мрежа.

Embed from Getty Images

Противопоставяйки се на последните тенденции при романтичната комедия, киноманите остават любопитни към "Билет до рая" с Джулия Робъртс и Джордж Клуни. Продукцията на "Юнивърсъл" е на второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка с продадени билети за 10 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Общите постъпления от филма в САЩ и Канада възлизат на 33,7 милиона щатски долара. В световен мащаб е събрал 119,4 милиона щатски долара до момента.

Жанрът на "Билет до рая" не е най-надеждният залог в бокс-офиса напоследък, след като филм като "Дружки" се спъна в кината, но се оказва трудно зрителите да устоят на звездната сила на Робъртс и Клуни.

Междувременно хорър продукции заемат от трето до пето място в северноамериканския бокс-офис през уикенда преди Хелоуин. "Молитва за дявола" на режисьора Даниел Стам дебютира на трето място с приходи от 7 милиона щатски долара.

Продукцията "Усмивка" е на четвърта позиция. В петата седмица от излъчването си в киносалоните в САЩ и Канада филмът реализира постъпления от 5,1 милиона щатски долара, като общо те възлизат на 92,4 милиона щатски долара. Бюджетът на "Усмивка" е 17 милиона щатски долара.

В първата петица на бокс-офис класацията на Северна Америка място намира и "Хелоуин: Краят", който е на големия екран трета седмица. Билетите, продадени за продукцията с участието на Джейми Лий Къртис през изминалия уикенд, са на стойност 3,8 милиона щатски долара. Общо приходите възлизат на 60,3 милиона щатски долара, като хорърът бе пуснат едновременно и в стрийминг платформата Пийкок.