Подобно на зрителския интерес зад Океана, и у нас "Черния Адам" продължава да държи първата позиция в класацията за най-гледани филми, сочат обобщените данни от киносалоните. За десетте дни у нас развитият в отделен филм образ на героя от "Шазам", в чиято роля е Дуейн Джонсън, е гледан от 45 784 зрители и има 568 840 лева приходи. За това предаде БТА.

На втора позиция е първата премиера от уикенда около Хелоуин - "Молитва за дявола". Хорърът за сестра Анна, която ще извърши екзорсизъм, за да спаси младо момиче, е гледан от 9827 зрители и има 100 569 лева приходи за първия уикенд у нас.

На трето място е анимацията "Безсмъртният и красавицата". Руската история за тристагодишното търсене на булка за Кошчей вече трета седмица е по екраните, като са я гледали 20 971 зрители и реализира постъпления в размер на 201 187 лева от билетите им.

Четвърта позиция е за комедията "Билет до рая", която не слиза от челните позиции вече почти втори месец след премиерата си в България. Случващото се на остров Бали, където двама родители се опитват да развалят брака на дъщеря им, е проследено от 84 422 зрители и отчита 911 233 лева приходи.

Embed from Getty Images

На пето място е втората премиера от миналия уикенд - "Поканата". Хорърът за откривалата отдавна изгубен братовчед Еви, с когото се оказва на сватба, която я забърква във фамилната история, е привлякъл интереса на 3172 зрители и има 31 304 лева приходи от билетите им.

Шеста позиция е за друг от "страшните" филми - "Усмивка", който вече е пета седмица в кината. Борбата с ужасяваща сила, която се превъплътява в човек и се показва с дяволска усмивка, е гледана вече от 50 967 зрители и инкасира 498 226 лева от продадени билети.

На седмо място е българската комедия "Бай Иван 2", която продължава филма от миналата година. Новата добавка от забавни и комични ситуации, в които попадат двамата герои - Иван и Спаска, е в киносалоните от два месеца. Продукцията е гледана от 87 965 зрители и има 835 001 лева приходи.

Осмо място е за криминалната комедия "Вижте как бягат". Разплитането на поредица от убийства, случващи се в навечерието на филмирането на спектакъл по "Капан за мишки" на Агата Кристи, е гледано вече от 3401 зрители и има 41 681 лева приходи за десетте дни в кината.

Девета позиция е за последният филм от поредицата, започната от Джон Карпентър преди 45 години - "Хелоуин: Краят". Ликвидирането на Майкъл Майърс чрез тотално унищожаване и премахването на другото зараждащо се зло са гледани от 18 159 зрители и имат 184 673 лева приходи от билетите им за трите седмици в кината.

Embed from Getty Images

На десето място е документалната продукция "Колите, с които нахлухме в капитализма". Историята на млада двойка, събрана от любовта към соцколите, представена във филма е гледана от 2634 зрители и има 9922 лева приходи за месец и половина в кината.

Извън първите десет са четири от премиерите през миналия уикенд. Комедията "Дружки", която представя проблемите на двама гей мъже в обвързването им на фона на откриването на музей на ЛГБТ-общността в Ню Йорк е гледана от 666 зрители и има 8186 лева приходи от билетите им. Българската драма "Лудисея" за събрани в случайността момче и момиче и препятствията, пред които се изправят, на режисьора Ивайло Спасов, е гледана от 246 зрители и има 2892 лева приходи от билетите им. Италианската комедия "Тичам към теб" за млад успял мъж, който се преструва на инвалид, за да спечели красавицата Джани, е видяна от 138 зрители и има 1037 лева приходи. Грузинският филм "Брайтън 4" в копродукция с Русия и България за бивш шампион по борба, изпаднал в проблемни ситуации със заеми и мафиоти, е привлякъл интереса на 100 зрители и отчита 977 лева приходи от билетите им.

През миналия уикенд, в който преобладаваха филми с Хелоуин тематика, в кината са били 48 111 зрители. Миналата година по същото време броят им е бил 22 435 души.