Джейсън Деруло посети за първи път България миналата вечер, стъпвайки на пристанището в Бургас, където се проведе концерта му, който е част от неговото световно турне. И макар това да беше първото му идване тук, той успя да спечели сърцата на всички хора, оставяйки частица от себе си във всеки един от тях.

Вижте снимки на Джейсън Деруло>>

И тъй като най-голямата музикална проява у нас вече е факт, то е време да погледнем малко назад и да видим какво се случи и как ще го запомним.

Приближавайки към сцената, един час по-рано от този, в който бе обявено началото на събитието, еуфорията у хората ставаше все по-осезаема. И макар че публиката беше на крака повече от 5 часа, като навярно всеки един от нас усещаше онази неприятна режеща болка в кръста, това по никакъв начин не помрачи настроението на събралото се множество, дошло да се докосне до звездата, покорила редица световни сцени.

По програма в 19:00 ч. рапърът 100 KILA трябваше да излезе пръв под прожекторите, за да подгрее изявата на амeриканския си колега, но поради тежка катастрофа, която се беше случила малко преди това на входа на Слънчев бряг, той бе възпрепятстван да го стори. Постъпвайки като истински професионалист обаче, той се извини на разочарованите си почитатели чрез видео.

Снимка: Fest Team Bulgaria

Разбира се, българският рап и хип-хоп изпълнител беше заместен от DJ, погрижил се за доброто настроение на всички, пускайки добре познати популярни песни. Наложи се дуото "СкандаУ" да излезе по-рано от уречения час, а ТоТо и Лъчо, които са спечелили не една или две награди, успяха да вдигнат настроението още с първата песен, а именно парчето "Replay'.

"СкандаУ" са сред любимците на малки и големи, точно затова не им бе никак трудно да заразят всички присъстващи със своята позитивна енергия. Почти през цялото време пяха без музикален съпровод, което за пореден път извади на показ таланта, който притежават.

Нетърпение завладя огромната тъпла, когато двамата се оттеглиха зад кулисите и всички затаиха дъх, очаквайки да видят Джейсън, който сякаш нарочно отлагаше появата си, независимо колко силно се скандираше неговото име. В този момент всяка минута се чувстваше като час. На няколко пъти от различни посоки се чуваше: "Ето го, ето го, там е", но уви, това винаги се оказваше "фалшива тревога".

Снимка: Fest Team Bulgaria

Според програмата той трябваше да застане пред меломаните чак в 21:45, но понеже 100 KILA така и не успя стигне до Бургас, участието му беше преместено с около 30 минути по-рано от планираното. След безброй призиви, оставили викащите без глас, Джейсън най-накрая излезе на подиума под сипещия се от небето летен дъжд, поздравявайки българската публика, макар тя далеч да не бе съставена единствено от наши сънародници.

Репертоарът на 32-годишния изпълнител включваше всеки един от неговите хитовете, завладели редица класации, които звучаха в продължение на час и половина. Той впечатли зрителите не само с високия тембър, който притежава, но и с танцовите си умения, които демонстрира заедно със своя балет, съставен както мъже, така и жени. Част от парчетата, които предизвикваха бурни емоции бяха "Swalla", "Wiggle", "Talk dirty" и "Take you dancing". 

Умората от изпълнението движенията, изграждащи на различната към всяка песен хореография, в крайна сметка си каза думата, принуждавайки Джейсън да се съблече гол до кръста, като по този начин безспорно зарадва женската част от публиката. 

Снимка: Мария Георгиева, Dir.bg

И мисля, че за никого няма да бъде учудващо, че разделянето с него не бе лесно и това си пролича, след като няколко пъти бе извикан на бис.

За да опишем емоцията, която всички изпитаха от това незабравимо преживяване, можем да цитираме американския поет Чарлс Буковски, чиито думи гласят: "Музиката доста прилича на секса, но някои композитори не успяват да достигнат кулминацията, а други я достигат твърде често, оставяйки по този начин самите себе си и слушателя преситен и изтощен".

Точно така се чувстваше цялата публика след концерта на Джейсън - преситена и изтощена от всички танци под ритъма на неговата музика.

Снимка: Мария Георгиева, Dir.bg