Британският актьор Даниъл Радклиф заяви в интервю за вестник "New York Times", че на този етап не е готов да се върне към ролята на Хари Потър.

Въпросът за завръщането на артиста в знаковаия за кариерата му образ възникна, след като режисьорът Крис Кълъмбъс изрази желание да екранизира пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" с порасналите звезди от оригиналните филми - Даниел Радклиф, изиграл момчето с белег във формата на мълния на челото, Рупърт Гринт, превъплътил се в най-добрия му приятел Рон Уизли, и Ема Уотсън, влязла в обувките на Хърмаяни Грейнджър. Радклиф обаче все още не е готов да подкрепи режисьора в това начинание.

"Наближава момент, в който чувствам, че успешно съм се измъкнал от Потър, и съм доволен от това къде съм сега. Завръщането би било огромна промяна в живота ми", споделя 32-годишната знаменитост. "Това не е нещо, което наистина ме интересува в момента, но никога не казвай никога", допълни той.

Главният герой в пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете" е средният син на семейство Потър, припомня БТА. Той решава да се върне назад във времето, за да промени някои трагични събития.

Снимка: Официален плакат на филма / Warner Bros