Звучи като парадокс, но все пак е истина, че макар един от основните сюжети в повечето холивудски продукции да е любовта, именно тя като че ли най-осезаемо отсъства от Меката на киното. Да, един от законите в шоубизнеса гласи, че по-голямата част от известните актьори са изключително непостоянни в чувствата си.

Предвид факта, че са превърнали професията си в ежедневие, те срещат повечето от партньорите си на снимачната площадка. Но независимо от силата, с която започват взаимоотношенията им, широката аудитория сякаш несъзнателно очаква кога ще настъпи краят на връзката им. Обич със срок на годност - това е проклятието на звездите.

Вижте снимики >>

Естествено, има и двойки, които успяват да преодолеят както изпитанията на времето, така и натиска на медията и славата, придържайки се към всички онези причини, които са ги събрали в началото. Нещо повече, при тях страстта не губи своя интензитет, напротив, може да се каже, че с годините той единствено нараства, което днес само по себе си е истинско постижение, тъй като, нека го признаем, популярните личности никога не страдат от липса на внимание.

Един такъв пример са Даниел Крейг и Рейчъл Уайз, които са заедно вече 11 г. - време, което по стандартите на Холивуд би следвало да се умножи по седем, подобно на начина, посредством който се определя възрастта на едно куче. Но независимо колко щастливи са днес, пазейки личния си живот далеч от светлините на прожекторите, малко хора знаят, че любовта им изобщо не пламва от пръв поглед, както се случва във филмите. Напротив, минават години, преди двете знаменитости да се съберат. Всъщност те се срещат за първи път в университета, където са посещавали един и същ курс по актьорско майсторство. И въпреки това тогава между тях не е имало нищо повече от добро познанство.

"Бяхме просто приятели", категорична е брюнетката в свое интервю за сп. "Marie Clare" през 2012 г.

Кариерите и на двамата започват през началото на 90-те години и имат други връзки, припомня сп. "Harper"s Bazaar". Така например през 1992 г. екранният Джеймс Бонд се жени за колежката си Фиона Лоудън, която му ражда дъщеря, малко преди бракът им да приключи през 1994 г., а от своя страна Уайз започва романс с продуцента Дарън Аронфски през 2001 г., когото дарява със син пет години по-късно. Съдбата обаче има други планове за нея, ето защо я среща повторно с Крейг, който в крайна сметка не само преобръща целия ѝ свят, но също така променя коренно нейния мироглед.

През 2010 г. те си партнират в трилъра "Къщата на сенките", в който се превъплъщават в съпрузи, но не след дълго отношенията им напускат пределите на големия екран и навлизат в реалността. Те биват толкова силно привлечени един от друг, че още преди снимките на лентата да се приключили, канадската пресата публикува няколко материала, че химията между тях е съвсем истинска, а не просто актьорска игра. И макар таблоидите да са прави, Даниел и Рейчъл отричат думите им, определяйки ги като измислица. Само че скоро актрисата се разделя със своя партньор, което е достатъчно доказателство, че между екранните половинки действително се случва нещо повече, отколкото са готови да признаят пред света.

След година излиза информацията, че те официално са си казали "Да" на тайна церемония, състояла се в Ню Йорк, в присъствието едва на четирима души, сред които и техните деца.

Пред "The Standard" хубавицата, добила световна популярност с участието си в "Мумията", казва, че никога не е планирала да мине под венчилото, но въпреки това синеокият британец е успял да преобърне представата ѝ за брака.

"Никога не съм мислила, че ще се омъжа. Това никога не е било моя цел, всъщност бе точно обратното. И тогава просто се случи... Щастлива съм и нося халката си с гордост", признава носителката на награда "Оскар".

В друг разговор, този път пред в. "The New York Times", тя допълва, че обича усещането да бъде госпожа Крейг и се радва всеки път, когато погледа ѝ се спре на новата ѝ фамилия, изписана върху чековата ѝ книжка, документите за самоличност и т.н. Вероятно много дами биха казали, че нещата не биха могли да стоят по различен начин, при положение, че тя е жена на Агент 007, но по време на гостуването си в сутрешно токшоу, Уайз подчертава, че тя не е обвързана с Бонд, а с мъжа, който му изпълнява образа му пред камерата, разграничавайки истинския човек от измисления персонаж.

Мнозина се чудят каква е тайната, с която поддържат щастието в съвместния си живот. Истината е, че ако ги попитате в прав текст, те ще ви отговорят, че е излишно човек да парадира с чувствата си, защото истинската любов е нещо наистина е нещо интимно, което няма нужда да се набива в очите на останалите. Даниел и Рейчъл отдавна са се разбрали да пазят личното си пространство, спускайки над него тежка завеса. Нещо повече, никой от тях не притежава дори профил в социалните мрежи, защото предпочита да прекарва свободното си време у дома със семейството си, вместо във виртуалното пространство.

Говорейки със сп. "More", актрисата обясни защо тази дискретност е от значение за нея.

"Съпругът ми е прекалено известен и би било предателство спрямо него, ако показвам случващото се в брака ми, вместо да го браня. Когато човек е млад, той споделя всичко на приятелите си, а едно от най-големите удоволствия на това да си възрастен и зрял е, че не е нужно да го правиш. Когато се омъжиш, тази врата се затваря", обяснява тя.

Уайз допълва, че единствената хубава страна на известността, на която се радват и двамата, е, че всеки от тях разбира другия и споделя неговите успехи. Тя разказва, че с Крейг обичат да готвят заедно, да ходят на театър и да коментират различни теми, избягвайки обаче тази, касаеща работата им. 

"Няма нищо по-лошо от това двама актьори да се съберат на едно място и да обсъждат професионалните си ангажименти", отсича звездата от "Константин".

Една от най-големите спойки в хармоничните им отношения е тяхната дъщеря, която се появява на този свят през април 2018 г. Спазвайки своята лична традиция, двамата пазят раждането ѝ в тайна до последно. Още един интересен факт е, че те все още не са обявили публично нейното име. Както с всички останали аспекти на живота си, родителите държат наследницата си далеч от очите на обществеността.

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз са доказателство за това, че времето е всичко, що се отнася до любовта, но и че когато връзката една връзка е силна, то не е нужно да се търси одобрението на околните, тъй като всяка двойка определя сама за себе си кое е онова, което я прави щастлива.