Даниъл Крейг и актьорите от "Вади ножовете 2" отдадоха почит към починалата наскоро актриса Анджела Лансбъри на европейската премиера на филма, с която беше закрит Лондонският кинофестивал, предаде Франс прес.

Лансбъри, прочула се с ролята на писателката-детектив Джесика Флечър в дългогодишния сериал "Убийство по сценарий", почина на 11 октомври на 96-годишна възраст.

Даниъл Крейг, който се завръща като детектив Беноа Блан, каза, че Анджела Лансбъри е присъствала в целия му живот. Актьорът допълни, че любимият му филм е "Вещицата с летящото легло" (Bedknobs and Broomsticks), в който британско-американската актриса изпълнява главната роля.

Лансбъри се появява във "Вади ножовете 2".

"Същинска благословия е, че тя участва в нашия филм. И какъв невероятен живот е имала", каза Даниъл Крейг пред репортери на пресконференция преди европейската премиера на филма.

Снимка: БТА

Режисьорът Райън Джонсън на свой ред отбеляза, че появата на Анджела Лансбъри в продължението на криминалния трилър "Вади ножовете" (2019), заедно с бившата звезда на Бродуей Стивън Сондхайм, починал през ноември миналата година, е последвала кратки посещения в домовете им.

"Освен честта да ги включа във филма, само възможността да имам 10 минути с всеки от тях, за да им кажа какво означава работата им за мен, беше наистина много специална", каза Джонсън.

Този месец "Netflix" оповести, че благодарение на споразумение с разпространителите "Вади ножовете 2" ще бъде прожектиран една седмица в киносалони на водещи вериги в САЩ, стартирайки от 23 ноември, преди месец по-късно да тръгне по стрийминг платформата.

В продължение на месеци преговорите между разпространителите и Нетфликс бяха съсредоточени върху касовия успех на първия филм. "Вади ножовете", заснет с бюджет от 40 милиона долара, беше един от най-големите хитове на 2019 г. и реализира над 311 милиона долара в международния бокс-офис.

След война в наддаването Нетфликс придоби правото да заснеме две негови продължения за сумата от 450 милиона долара.

Маделин Клайн

Снимка: БТА

Освен Даниъл Крейг звездният актьорски състав на филма "Вади ножовете 2" включва Едуард Нортън, Джанел Моне, Дейв Батиста, Мадлин Клайн, Катрин Хан, Кейт Хъдсън, Джесика Хенуик, Лесли Одъм младши.

Джанел Моне

Снимка: БТА

Лондонският кинофестивал беше открит на 5 октомври с музикална версия на детската класика "Матилда" на Роалд Дал с участието на Ема Томсън и Лашана Линч.

В рамките на проявата беше прожектирана премиерно и стоп моушън анимацията "Пинокио" на режисьора Гийермо дел Торо.