Неволите и премеждията на пиколото Жоро - любим герой в един от най-обичаните български сериали по bTV "Съни бийч", са в основата на най-новия български комедиен сериал "Животът на Жоро". Забавната поредица тръгва от 22 май по bTV Comedy. 

"Животът на Жоро" разкрива ежедневната житейска битка на пиколото Жоро - първосигнален, естествен и искрен, и никак не се притеснява да говори за наднорменото си тегло. Обича да се шегува и с факта, че няма приятелка, но никога не успява да убеди близките си, че е щастлив с това, което има, и не му трябва нищо повече. Любовта обаче ще се изпречи на пътя му, или най-малко във фантазиите му в новия сериал, в който персонажът продължава да живее. Ето какво сподели по този повод актьорът Даниел Пеев - Дънди, който дава плът и кръв на Жоро. Той е завършил НАТФИЗ, възпитаник е на Стефан Данаилов. Играе в театралните постановки "Отчаяни съпрузи", ""Джийвс и Устър в Пределно неясно", "Благородния испанец", "Кучки". 

Как се превърнахте в Жоро и кой е той - разкажете първо за "Съни бийч".

- Всъщност Жоро и това, което представлява той, е доста голяма част от мен, самия. Пиколото Жоро беше заложен като епизодичен герой в първия сезона на "Съни бийч", но си извоюва и заживя свой живот. Поканиха ме да го изиграя и явно изпълнението ми се е харесало на екипа. Затова първо оставиха Жоро като второстепенна роля, а във втория сезон той "получи" и главна роля.

Част от вас ще празнува ли днес, заради името на героя?

- Няма да забравя, когато снимахме първия сезон на "Съни бийч", и се запознах с актьора Николай Ишков, ритали са топка с баща ми едно време, как малко след това той ми се обади на Гергьовден да ми честити. Беше супер убеден, че аз се казвам Георги. Поясних му, че съм Даниел, а той отвърна: "Е, нищо! На персонажите честитя също". Но беше много ентусиазиран и мил, и го оставих да се изкаже.

Снимка: bTV

Къде ще сте днес на празника?

- В Белград - гореща точка в момента, но с компания сме планирали пътешествие. Много харесвам Белград и Букурещ - нощния живот е много интересен.

Разкажете за новия прочит на Жоро в сериала с неговото име, кой е той, какви неща му се случват?

- Първо Жоро вече си е баш главен герой и в "Животът на Жоро" ще видим неговото искрено желание да срещне любовта. По пътя ще се занимава с музика, но и с много други неща. Мисля, че идеята беше да видим, дали може да се случи нещо интересно с този герой и с екипа тръгнахме сякаш на шега, но не и на майтап. Сериалът ще бъде, един вид, "още от Жоро" за зрителите, но аз самия не знам какво да очаквам. Ще се излъчва по bTV Comedy от 22 май - всеки делник от 23 ч.

Когато Жоро е сред другите персонажи, той се забелязва, изпъква, а как ще е сега, когато всичко се върти около него - предстои да разберем. Трудно ми е да бъда обективен, но пък мога да потвърдя, че беше много забавно и приятно да снимаме сериала. Особено с Пламен Пеев, който играе баща ми. Мартина Пенева, колежка и дъщеря на Наско от Б.Т.Р., е в ролята на моята любима, или по-скоро Жоро си въобразява, че тя му е любима. Със Станимир Гъмов правим брилянтни простотии, Ваня Щерева участва, Георги Златарев също е много смешен, той го играе нещо като музикален продуцент.

Музикална звезда ли ще става Жоро?

- По-скоро родителите му го бутат в тази посока, за да разкрият някакъв негов талант. Те не искат той цял живот да мъкне куфари и се опитват с изненада да провокират неговия талант.

Имаше ли забавни моменти по време на снимките?

Най-любимият въпрос! Целият сериал е такъв, забавен. Имаше например момент, когато трябваше да гоня един колега, в маскот, няма да издавам персонажа, но исках да го бия и хората се чудеха какво става. Тичахме из Морската градина на Бургас. Той се хвърля в храстите, а аз зад него и ... не останаха много храсти. Минувачи ни питаха "Какво става?", "Защо го гониш?" и за малко да се намесят в снимките, но разбраха навреме. Импровизациите с Пламен Пеев бяха много приятни.

Сериалът го заснехме много бързо, беше в пандемията. С Мартина също се забавлявахме много. Имаме романтични сцени, но зад кадър много се смеехме. Звукарите, само да решат, могат да извадят такива компромати, че да съсипят живота на актьорите. 

Снимка: bTV

Кои са важните неща за Жоро?

- Най-важно му е да се чувства щастлив със себе си. Той си е самодостатъчен. Важно му е също да чувства, че е обичан. Жоро е изключително наивен, чист човек и доста абсурден на моменти. При него няма нищо стандартно - реакции, мислене, при него са нестандартни и неочаквани.

Той в какво е най-добър?

- Да покаже на хората, че няма значение какво мислят другите, ако ти си щастлив това е достатъчно. Дали останалите разбират или не, не е важно, важно е за теб да има значение.

Защо ви наричат Дънди?

- До ден днешен не знам, не мога да го обясня. Сигурно е заради "Дънди крокодила", но аз съм роден по-късно. Харесвам песента от саундтрака на филма "Down under" на "Men at work". У дома слушахме Елвис Пресли, Доли Партън, "Буена виста соушър клъб". Помня, че нашите ме наричаха така и оттам тръгна.

Защо станахте актьор?

- Не знаех какво друго да правя с живота си. Аз имам брат близнак, Кристиян, и той опитваше да свири на китара. Имаше една студия във Варна, ръководена от известния актьор Валентин Митев. На брат ми му хареса там и аз отидох да видя какво става. Когато видях сцената, как играят, това много ме развълнува. Влюбих се! Бяхме 8-9 клас, ходехме двамата. Той се отказа после, отиде да учи в Англия и остана да работи там. Завърши "Политика и икономика".

Когато аз завърших училище и се чудех какво да правя, разбрах, че Стефан Данаилов взима клас. Явих се на изпит, той ме хареса. Бях единственият дебел човек, който си вярваше и той взе, че ме взе. И има 16 години оттогава. 

Снимка: Артвент

-Какви са хобитата ви, какво правите в свободното време?

- Смеят ми се напоследък, явно този ергенлък ми изиграва някаква шега. Наскоро разбрах какво е каскадни цветя и си насадих петунии. Имам и жасмин храст, купих тор, суетя се около тях. Дано вървят добре. Имам и босилек, той ще стане скоро на песто. С растенията се разбирам, но с животни и жени, щом живея сам, явно не чак толкова. Шегувам се. Аз харесвам жените и бидейки от класа на Мастера, съм убеден, че не мога да оцелея без красива жена. Всеки ден бих искал да виждам красива жена. Да я видя поне, ако мога да я целуна, още по-добре. Мъжът е абсолютно безполезен без жена и обратното.

Така че, бих взел котка, но петунии и котка - тази комбинация вече ме обрича съвсем да си остана сам. А то ми се услажда - никой да не ми виси на главата. Затова избягвам котката.

Каква роля бихте искали да ви се случи?

- Защо не "Ричард Трети"! Искам роля, която да ме предизвика. Да работя с хора с нестандартно мислене. Хора, които бягат от матрицата. И психопат бих изиграл. Или човек на голяма позиция, висш пост, с мило излъчване, но който коли и беси. Да не кажа, че "Ричард Трети" ми е любима пиеса и искам да го играя. Играе ми се в спектакъл на Теди Москов.