Дарина Павлова публикува снимка с Енио Мориконе в личния си Инстаграм профил, отдавайки почит на легендарния италиански композитор и носител на престижната награда "Оскар", който вчера издъхна на 91-годишна възраст в болница, намираща се в родния му Рим. Според официалното съобщение причината за смъртта на музикалния гений са последиците от падане, при което е счупил бедрена кост.

Преди часове вдовицата на Илия Павлов използва социалната мрежа, изказвайки тъгата си, предизвикана от кончината на Мориконе, за когото днес целият свят скърби. Дарина също така си припомни срещата им, състояла се преди 4 години в Лос Анджелис, Калифорния.

Вижте кадъра >>

Тогава за работата си Енио получи едно от най-големите отличия на Меката на киното - името му се нареди сред останалите звезди на бул. "Холивуд", който е своеобразна "Зала на славата" под открито небе.

Енио Мориконе със съпругата си Мария

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Почивай в мир, Маестро. За мен бе привилегия да бъда с Енио Мориконе на 26 февруари 2016 година, когато получи звезда на Алеята на славата", гласи посланието ѝ.

На кадъра Павлова е седнала до композитора, облечена в червена дантелена блуза и панталон в същия цвят, а визията ѝ е завършена от чифт висящи златни обеци, голям ефектен пръстен с кръгла форма, ръчен часовник на едната ръка и няколко гривни на другата.

Преди часове стана ясно, че в завещанието си Мориконе пише, че иска погребението му да бъде в тесен семеен кръг, тъй като не желае да безпокои никого. Адвокатът на композитора разкри, че през последните си дни, преминали в римската клиника, в която е приет, Енио е успял да се сбогува със своята съпруга Мария, която е била неотлъчно до него през цялото време.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Юристът каза още, че авторът на едни от най-красивите мелодии в киното е благодарил както на децата и внуците си за тяхната любов и грижи, така и на публиката за огромната подкрепа и обич.