Ален Делон получи инсулт през 2019 г., който напълно промени живота му. Легендарният актьор не може да се възстанови от болежките причинени от влошеното му здравословно състояние и нещата ставали все по-зле.

До такава степен, че дори преди почти две години той заговори за приемане на евтаназия в случай на изпадане в кома. Освен това сега той страда и от лимфом и изглежда е напълно готов да умре, както сподели дъщеря му в интервю за France Inter.

"Въпросът за отвеждането на баща ми в Швейцария не трябва да се повдига публично и не трябва обвиненията да падат върху мен. Баща ми е живял целия си живот между Франция и Швейцария и винаги е бил лекуван в Швейцария. Правили са го и във Франция, но от петнадесет години го лекуват и в Швейцария. И там изминалите пет години го следят след инсулта и субдуралния хематом", обясни тя решението на баща си да прекара последните си дни в Швейцария, а не във Франция, както искат братята й.

Според нея, ситуацията, в която в момента е Ален Делон, е много тежка. "Вече не водя сина си при дядо му, защото е много трудно. Той вече не иска да продължава с лечението, иска просто да бъде оставен да умре на спокойствие", обясни още Анушка.