Анушка Делон публикува в профила си в Instagram нова снимка на баща си, 88-годишния Ален Делон. На кадъра, споделен "с негово съгласие", "свещеното чудовище" на френското кино изглежда много брадясало, уморено и отслабнало.

"Петък сутринта направих снимка на баща ми. За мен. Спомен от нашите моменти. Закусвайки с него, изпитвам безкрайна благодарност", коментира дъщерята на Гепарда в текста към снимката, направена на масата в дома им в Души, където 88-годишният актьор иска да умре.

"Уникален момент на сладост в моя свят сред хулигани", добавя Анушка Делон, вероятно имайки предвид конфликта, който все още я противопоставя на нейния полубрат Антъни Делон и малкия й брат Ален-Фабиен.

В надписа към снимката Анушка напомня за "стоманеносиния, жив, борбен поглед" на баща си, който "му дава невъобразима сила".

"Помислих си колко е красив (...) Моят собствен безсмъртен. Показах му снимката, той също каза, че е красива, толкова красива, че го попитах дали мога да я споделя с вас, неговата публика, която се интересува. Така че с неговото съгласие, ето я", коментира дъщерята на актьора, преди да изпрати съобщение за баща си:

"И на вашите притеснения той отговаря: "Не се притеснявайте". Ален Делон беше поставен под засилено попечителство в началото на април от съдията по делото за защита на Монтаржи. Той вече няма пълна свобода в управлението на собствеността си и вече не може да взема решения сам.