"Какво се случва с баща ми ли? Той има наистина агресивно когнитивно заболяване, форма на деменция, която е много рядка", каза Талула Уилис в шоуто на Дрю Баримор в сряда.

Тя добави, че са откровени за състоянието му, защото "това сме ние като семейство".

"Но също така е много важно за нас да помогнем за осведомеността за заболяването, защото няма достатъчно информация. Ако можем да помогнем на други хора да прозрат, че има нещо хубаво в тази работа, то тогава  това е наистина специално за нас", сподели още Талула и призна, че не имала представа за тази диагноза, преди баща ѝ да се разболее. 

29-годишната дъщеря на Деми Мур и любимият екранен Джон Маклейн разкри, че един от начините, с които прекарва времето си с баща си, е докато слушат музика заедно.

"Да пускаш музика и да седиш в тази енергия на любовта, това е наистина специално. За да преживея аз състоянието на баща ми, ми е необходимо да се превърна в нещо като археолог към вещите му, неговия свят, неговите малки дрънкулки и скъпоценности. Той е същият, виждам любов, когато съм с него, и това е баща ми и той ме обича.

По-рано тази година тя написа есе за "Vogue" за това как преживяват болестта му. И как отначало са мислели, че си губи слуха. "Той все още знае коя съм и светва, когато вляза в стаята. Една разлика между деменцията и Алцхаймер е, че поне в началото на заболяването първото се характеризира с езикови и двигателни дефицити, докато второто се отличава с повече памет загуба. Продължавам да се въртя между настоящето и миналото, когато говоря за татко: той е, той беше, той е, той беше. Това е, защото имам надежди за баща ми, от която изобщо не искам да отказвам", коментира още Талула.