Райли Киоу, дъщерята на покойната Лиса Мари Пресли и внучка на Краля на рока Елвис, беше определена като единствен наследник на семейното богатство. Освен пари, тя получи и известното имение "Грейсленд".

Решението на Върховния съд в Лос Анджелис идва след продължителна съдебна битка между Райли и баба й Присила, която след смъртта на дъщеря си внесе жалба, с която оспори валидността на завещанието й. От документите на ищцата става ясно, че тя не е била наясно, че през 2016 г. Лиса Мари е направила промяна на наследниците си, като е посочила децата си Райли и Бенджамин Киоу, премахвайки майка си Присила и мениджъра си.

Райли пък се оказа единствен наследник на имуществото, след като брат й Бенджамин се самоуби през 2020 г.

Юристите на двете враждуващи страни още през юни се договориха Присила да получи 1,4 млн. долара. След последното съдебно решение тя ще бъде и в ролята на съветник на семейството, за което ще има месечна заплата. Освен това получи и правото да бъде погребана в именито "Грейсленд".

Харпър Локууд, Лиса Мари, Присила, Райли Киоу и Финли Локууд на церемонията за поставяне на отпечатъците си от ръце в цимент в китайския театър TCL в Лос Анджелис

Снимка: Jon Kopaloff/Getty Images

Адвокатът на Райли обясни, че клиентката му ще харчи парите разумно и в съответствие с нуждите на бенефициентите. Освен това, въпреки че е посочена като единствен наследник, част от парите ще бъдат пренасочени към полусестрите й, близначките Харпър и Финли Уокууд, които са плод на любовта на майка й с вече бившия й четвърти съпруг Майкъл Уокууд.

Именно бракоразводната им битка за попечителството над момичетата влошило отношенията на Лиса Мари и майка й Присила, тъй като приживе тя даде подкрепата си именно на Майкъл. Освен че двете почти не си говорили, дъщерята на Елвис взела и решението да я махне от завещанието си.

"Райли винаги е подкрепяла майка си в бракоразводната й битка и за нея беше ужасен фактът, че баба й пристигна на погребението в компанията на Майкъл", споделя приятел на актрисата.