Райли Киоу проговори за съдебната битка с баба си Присила Пресли и за скорошната смърт на майка й Лиза Мари.

В началото на месеца съдът в Лос Анджелис най-накрая се произнесе по делото между баба и внучка, посочвайки Райли като единствен наследник на богатството и имуществото на покойната си родителка, като в нейни ръце остана и известното имение "Грейсленд". Киоу все пак се договори с баба си Присила да й изплати сумата от 1 млн. долара, освен това пое и разходите по делото, които са в размер на 400 000 долара.

В интервю актрисата обясни, че след смъртта на Лиза Мари, целият й свят се преобърнал с главата надолу.

"Когато майка ми почина, настана хаос във всеки един аспект от живота ни. Сякаш някой измъкна килима под краката ни и основата под нас се разби. Всички бяхме в паника как да продължим напред, а разполагахме само с минута да разберем всеки детайл от ситуацията, защото беше много сложна. Да, ние сме семейство, но около него има и много бизнес", сподели Райли.

По думите й отношенията й с Присила Пресли са се усложнили, защото на никоя от тях не й се е налагало да се занимава с бизнес страната на семейното наследство. Припомняме, че завещанието на Лиза Мари внесе истински смут в Присила, тъй като се оказа, че през 2006 г. тя е била премахната като един от наследниците на имуществото и на нейно място са били записани внуците й Райли и Бенджамин. След като обаче през 2020 г. Бенджамин се самоуби, Райли се оказа единственият човек, който получава всичко.

След като актрисата се договори с баба си, тя обяви, че ще разпредели парични суми и на двете си полусестри Харпър и Финли, които са от брака на Лиза Мари с Майкъл Локууд.

"Нещата с баба ми ще се оправят, те винаги са били добре. Да, имаше малко сътресения, но сега всичко ще бъде както си беше", обяснява актрисата.