Принцеса Даяна застанала срещу Камила и й отправила предупреждение от 12 думи, след като ги намерила с принц Чарлз да си говорят насаме, по време на парти, твърди бивш офицер от кралската защита, за което съобщава "Daily Mirror".

Даяна се омъжи за престолонаследника на британския трон на приказна сватба в катедралата "Сейнт Пол" преди повече от 41 години - те са родители на принцовете Уилям и Хари.

Embed from Getty Images

Но по-късно се разбра, че Чарлз системно е изневерявал на съпругата си с Камила Паркър Боулс - бивша приятелка, с която е излизал през 70-те години.

Това накара Даяна да изплаче в интервюто си за "Панорама": "Е, бяхме трима в този брак, така че беше малко пренаселено".

И сега бившият офицер от кралската защита Кен Уорф, който бил част от екипа по сигурността на Даяна в продължение на шест години, разкри момента, в който кралските особи разбраха, че краят на брака им е близо.

Говорейки с Ранвир Сингх по ITV вчера, той си спомни как Даяна и Чарлз присъствали на парти, организирано от сестрата на Камила - и че Камила била там.

Той разказа как той и други са били изненадани, че Даяна е отишла на сбирката, тъй като е било пълно с хора, които са били близки на Камила и Чарлз.

Embed from Getty Images

Г-н Уорф каза: "Даяна нямаше никакви особени приятелства на това парти и когато пристигнахме там, беше изненада. Скоро след това, след около час чух да викат името ми, бях някъде в кухнята. И излязох и видях Даяна, която каза: "Трябва да дойдеш с мен, не мога да намеря съпруга си, нито Камила".

Не можех да кажа "не", тя изглеждаше като че в някаква беда и в крайна сметка открихме принца и Камила да седят на диван в мазето и да си говорят."

Уорф обясни: "Не знаех какво точно щеше да направи Даяна в този момент, но с голяма доза увереност Даяна просто отиде при двамата и каза на Камила: "Моля те, не се дръж с мен като с идиот. Знам какво става".

Embed from Getty Images

И Камила каза нещо, на което и до ден днешен не съм разбрал какво има предвид: "Знаеш ли, имаш две прекрасни момчета".

Даяна отвърна: "Е, това е невероятен момент за мен и със сигурност и за тях. Това показа, че краят е близо".

Разказът на Уорф е по повод книгата, която се подготвя да пусне - "Diana Remembering the Princess", която отбелязва 25-ата годишнина от нейната смърт.

Embed from Getty Images