Преди почти 16 години Дензъл Уошингтън и Ридли Скот удивиха публиката с хитовата си криминална драма "Американски гангстер", а сега изглежда, че двете звезди - актьор и режисьор, са готови отново да се съберат по грандиозен начин. Източници на "Deadline" съобщават, че Уошингтън е в последен етап от преговори за участие в продължението на Скот на филма, носител на "Оскар" - "Гладиатор", за "Paramount".

Пол Мескал, който беше номиниран за мъжка роля на тазгодишните Оскари, също е в актьорския състав. 

Също така от оригиналния филм се завръщат дизайнерът на костюмите Джанти Йейтс и дизайнерът на продукцията Артър Макс.

Първият филм беше копродукция между "Universal" и "DreamWorks" и докато "DreamWorks" няма да участват в продължението, "Universal" имат правото да си партнират отново, когато проектът бъде финализиран. Бари Куган също е сред спряганите имена на актьори, които ще играят в лентата.

Уошингтън, двукратен носител на "Оскар", е известен със страхотния си вкус към роли и проекти и не се подписва ако не вярва в успеха на филма. След като прочел сценария, източници, близки до проекта, казват, че той се е вдъхновил от ролята на лошия герой, злодея във филма, която Скот е написал за него.

Новият филм ще последва блокбъстъра "Гладиатор" от 2000 г., който спечели повече от 460 милиона долара в световен боксофис и беше номиниран за 12 награди "Оскар", спечелвайки пет, включително за най-добър филм. 

Ролята на Максимус, римският генерал, превърнал се в гладиатор, промени кариерата на Ръсел Кроу, като не само му донесе "Оскар" за най-добър актьор, но и го изстреля начело на А листата на актьорите мъже. След като стана ясно миналата година, че продължението ще бъде следващият филм на Скот, всеки актьор, който отговаря на профила, се стремеше да влезе в каста.

Мескал ще играе Луциус, син на Лусила (Кони Нилсен), като възрастен мъж, тъй като историята се развива години след края на първия филм. 

Снимка: Getty Images