Дензъл Уошингтън ще играе злодея в "Гладиатор 2"

Пол Мескал е другата оповестена звезда в бъдещия филм

Обратно в новината

Коментари - Дензъл Уошингтън ще играе злодея в "Гладиатор 2" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не сте прави. И в Гладиатор имаше чернокож, беше приятеля на Максимус. Просто тия от Холивуд ни побъркаха последните години и сме подозрителни към всичко.

Защо такъв добър актьор като Уошингтън се съгласява с роли, които просто не са не само за него, а за негър въобще. В “Американски гангстер” беше изключителен. След това прояви глупостта да играе “Макбет”. Шотландски лорд от 16 век - негър. Върховна простотия. Както и в този”Гладиатор”. Това е исторически недостоверно и смехотворно.

Тук грешиш - Рим е имал колонии в Северна Африка и съответно - доста чернокожи са били и роби и римски граждани. Името на провинция Етиопия, например, означава точно това - "[страна на] тъмнокожите". Римляните, както и гърците на са отдавали НИКАКВО социално значение на цвета на кожата - щом спазваш римските закони и се покланяш на бог, който е част от Пантеона - всичко е ОК. Дотолкова, че цели четирима императори са били негри - Септимий Сервий, Клавдий Албин, Марк Марциний и Емилиян. През 196г Клавдий Албин се обявява срещу възкачването на престола на Каракала, син на предишния император, печели няколко битки и се самопровъзгласява за император, само за да загуби битката при Лигдунум в началото на 197г. и да бъде "убит позорно и пред публика", каквото и да означава това. Е, да - Каракала не е син на Комод (императорът от първия филм), а на наследилият го император Септимий Сервий (да, именно другият чернокож от списъка по-горе). Така или иначе, с минимални изкривявания на фактологията, продължение на филма, което да включва тъмнокожи актьори е не само правдоподобно, но и напълно правилно, от историческа гледна точка.

Искам да пуснат филм за историята на България. Дензъл сигурно ще играе ролята на цар Симеон Велики.

Аз не виждам проблем да играе чернокож и в тази роля, стига да е талантлив и да умее да играе това, за което е нает, а не защото трябва да запълни квотата за черни. Да ти кажа честно, ако Дензъл изиграе цар Симеон (което ще е фактически грешно имайки предвид цвета на нашата кожа, но ако махнем това и го приемем) гарантирано филма ще стане много по-известен и ще достигне аудитория от цял свят, от което България и ние като нейни граждани можем само да спечелим.

Кравата трябва да се издои до последно. Няма много оригинални идеи или по-точно студията не искат да рискуват с тях. Затова основно се правят адаптации на комикси с по няколко продължения, продължения или римейкове на хитове, спин-офи и това е то. Пуснете си в ютюб трейлъри за 2023 да речем и вижте, това ще са рекламите на 25 от 30 филма. Ще има няколко анимации за децата и 2-3 оригинални филма, които вероятно ще са изтървана история за човек-армия, който си отмъщава за нещо.

Така е навсякъде, блядь. Днес Русия е залята от китайски и турски филми. Да си гледал руски филм за стругар от Улан уде?

Отзад ви бърка тая Русия, навсякъде я месите вече. Имам познат музикален журналист. Че то постовете му във фейсо, един музикален за някоя група и десет против Путин и Русия. Викам тоя да не е станал политически журналист нещо, изведнъж много ангажиран? Може би от работа го натискат? Не, води си предаване за рок музика по радиото.

Чети ли какво съм писал или реагираш първосигнално?

Да мре маймуняка..А другите да бягат обратно към Африка да скачат и правят филми !!!

Ще му подхожда ролята на дядо Мраз или на Ленин.

Путин също.

А гладиаторът ще се осъзнае като нежен, афро-римски, хомосексуален, джендър, който ще каже НЕ на насилието и ДА на транс-расовата любов, нали!?! ДЕПМ