Традиционният абитуриентски бал, чийто домакини са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, събра 107 младежи от над 60 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

Вижте снимки >>

На събитието Десислава Радева бе с елегантна рокля с презрамки в черно. Тя бе обсипана с колибри в зелената гама. Президентската съпруга се радваше на голяма популярност сред децата, които искаха да се снимат с нея.

"Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще ви водят към посоката, която сте избрали". С тези думи държавният глава се обърна към абитуриентите, израснали без родителски грижи.

"Помнете, че във всичко непознато, което ви предстои, сила и увереност ще ви дават хората, които ви помагаха досега във вашия живот. Това са вашите наставници, възпитатели, учители. Те са вашето семейство, не ги забравяйте, защото тяхното дори духовно присъствие ще ви крепи в моменти на изпитания", категоричен беше държавният глава. Румен Радев пожела на младите хора да бъдат отговорни към себе си и към другите, да имат желанието да си поставят цели и да ги отстояват. "Бъдете смели, мечтайте много и още повече работете така, че вашите мечти да се сбъднат", посочи още президентът.