Актрисата и певица Десислава Тенекеджиева преди броени часове сподели със своите почитатели във Фейсбук, че е успяла да осъди популярния у нас телевизионен водещ Слави Трифонов за претърпени неимуществени вреди, вследствие на обидни скечове, излъчени в 16 издания на неговото шоу преди повече половин десетилетие - в периода 2014-2015 г.

Ето какво написа тя:

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл.

С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено...Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!

Вижте съдебното решение >>

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш"

Деси с адвокатите си

Снимка: Facebook

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години - първа инстанция, втора и накрая ВКС.

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав- бяха много и големи... Всичко обаче си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта", пише Тенекеджиева в акаунта си.

Самата тя казва, че се определя като човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония, но се е решила на тази крачка, защото всяко нещо си има граници, които не бива да бъдат прекрачвани. По думите ѝ безвкусните и непристойни сравнения, излъчени в национален ефир, наред с грозните епитети и обидите по неин адрес са преминали всички предели и дори донякъде са заличили нейните професионални, лични и обществени постижения.

"За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", казва тя.

Поради тази причина Десислава е взела решението да се бори за справедливост по законен път.

Парите за обезщетението тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", която вече 12 години дава криле на младите и талантливи български творци, като реализира и продуцираме техни проекти.

"Това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея", споделя Тенекеждиева, допълвайки, че най-важната победа от цялата ситуация е моралната.