Деси Тенекеджиева се завръща на голямата сцена на Операта в родния си град Варна, за да представи музикалните звезди на Фондация "Стоян Камбарев".

Вижте още снимки >>

На 18-ти декември от 19 ч. точно месец след бляскавото шоу на благотворителния Бал на Фондацията в Лондон, младите таланти ще гастролират и на сцената във Варна за вълшебен коледен музикален спектакъл. Деси Тенекеджиева ще представи всеки един от тях с кратък филм, заснет по повод номинацията им за Голямата награда за полет в изкуството, както и ще разкаже интересни истории свързани с динамичното им израстването като музиканти и личности през последните години. Всеки един от участниците в концерта е носител на престижната Награда "Стоян Камбарев" или на Специалната награда на Фондацията.

Публиката ще се наслади на вълшебен коледен спектакъл с класическа, госпъл и поп музика, начело с маестро Страцимир Павлов и цяло съзвездие млади открития на Фондацията - прекрасните оперни диви Весела Янева и Мария Славова, уникалните братя цигулари Алекс и Мартин Зайранови, пианистът-феномен Светослав Тодоров - големият победител на Церемонията тази година, който също пристига от Лондон специално за концерта, а само дни след това ще изнесе и самостоятелен рецитал в България Мол. На 18-и декември на сцената на Операта ще изгреят и виртуозният китарист Георги Димитров-Жожо, актрисата Ирен Лазарова, част от Gospel Choral - също носител на елитната награда преди години, и поп звездата Mr.VOG. Младият музикант участва в много от спектаклите на Фондацията, сред които и европейския арт проект "Живот като на кино", който включваше поредица от 5 големи концерта в 5 града.

Бал Лондон 2017

Снимка: PR

По време на коледното шоу ще има любопитни изненади за публиката, като специално място ще бъде отредено и на любимците на Варна - очарователната Антоанела Петрова, барабаниста Валери Ценков и басиста Борис Казаков.

Официален дизайнер на коледния концерт е София Борисова - един от верните приятели на Фондация "Стоян Камбарев".

Коледният спектакъл се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна, Банка ДСК, Бон Марин и Нова Филм. Meдийни партньори са Дарик радио и Радио Варна, както и традиционните дългогодишни партньори на Фондацията.

Билети на касата на Държавна Опера Варна.

Тел: 052665022