Дъщерята и синът на известния режисьор Спайк Лий бяха избрани за посланици на наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Като такива те ще асистират на 78-мата наградна церемония през февруари, съобщи Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията.

26-годишната Сачъл и 23-годишният Джаксън са първите цветнокожи брат и сестра в тази роля. Джаксън е първият чернокож посланик от мъжки пол.

Сачъл и Джаксън приписват своята зрялост на родителите си Спайк Лий и филмовата и телевизионна продуцентка Тоня Люис Лий.

"Като креативен мечтател, баща ми научи Сачъл и мен колко е важно забавлението като културен катализатор на промяната", споделя Джаксън Лий.

Снимка: Getty Images

За посланик на наградите "Златен глобус" по традиция се избира дете на знаменитост. Задачата му е да помага с представянето на призовете, връчването на статуетките на победителите и изпращането им от сцената.

През предишните години посланици на отличията бяха синовете на актьора Пиърс Броснан - Дилън и Парис, дъщерята на Идрис Елба - Исан, дъщерята на Дуейн "Скалата" Джонсън - Симон Гарсия, припомня агенцията.

Наградите "Златен глобус", отдаващи почит към постижения в киното и телевизията, ще бъдат раздадени на 28 февруари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.