"Знам, че някъде там горе, тати гледа, радва се и хвали Бога за талантливата му и прекрасна дъщеря. Благодаря на Бог, че ми прати именно нея!" - щастлива е Ива.

Дара в момента е ученичка в 4-ти А клас на частното Българско школо. От три годишна се занимава с музикално и танцовото изкуство. Посещава уроци при вокален педагог, модерни и народни танци. Другата голяма страст е тенисът. Освен това плува и кара ски. Гордее се с двата си медала от лекоатлетически състезания и една тенис купа. За себе си казва, че е непохватна, защото твърди, че не може да рисува. Въпреки че е едва на 10 и половина, зад гърба си има поредица от музикални изяви, както и една записана песен с поп звездата Ивайло Колев. Желанието пише възниква спонтанно и тя започва да посещава курс по творческо писане с ръководител Вяра Николова.

В заключителната част от есето си "Моят протест", изразявайки желанието си да бъде президент на Детска република България, в която всичко да е "природа и бонбони" малката пише: "Всичко в нашия свят е плод на нашето въображение, всичко, което ти пожелаеш ще се изпълни, но живей живота, не бързай да пораснеш. Възрастните имат много задължения, нима и ти го искаш? Не, естествено, че не го искаш, но някой ден и ние ще пораснем! Моля ви, деца, не забравяйте своето детство, не оставяйте фантазията ви да си отиде ей така. И както, казва мама - мечтай нашироко!"

Вижте снимки на Ива Екимова и Дара >>