Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол обясни защо феновете няма да го чуят да изпълнява песните на предишната си група Nirvana. Grohl направи коментарите в интервю за Classic Rock, като част от публикации за новия албум на групата "Medicine At Midnight", пише Z-Rock.

В интервюто бившият барабанист на Nirvana споделя:

"Не бих се чувствал комфортно да пея песните, които пееше Кърт. Абсолютно ОК съм да ги свиря на барабаните. С радост бих ги изпълнил с Крист, Пат или друг вокалист. Още сънувам, че сме в Nirvana, че още сме група. Още сънувам, че има един празен стадион, който ни чака за концерт. Но когато съм сам вкъщи, не слушам "Smells Like Teen Spirit". Защото ще е само напомняне, че човекът, отговорен за тези прекрасни песни, вече не е сред нас. А това е болезнено."

Embed from Getty Images

Nirvana през 1991 г. (Дейв Грол, Кърт Кобейн и Крист Новоселич на концерт в Германия)

Дейв Грол е един от най-богатите барабанисти в света. Той неколкократно е признавал, че е бил най-силно повлиян от стила на Джон Бонъм - барабанистът на Led Zeppelin. През 1990 г. Дейв създава Foo Fighters, на които е вокалист. Заедно с бандата в момента готвят нов албум, озаглавен "Medicine At Midnight". Той трябваше да бъде издаден през 2020 г., но заради пандемията излизането му бе отложено за 5 февруари 2021 г.

Един от най-впечатляващите моменти на Дейв Грол на сцена е този, когато, по време на концерт, подарява китарата си на момче, което го впечатлява с начина, по който свири.