Доналд Тръмп може да се окаже един от най-великите президенти в историята на САЩ, според Дейвид Линч, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В публикувано през уикенда интервю за британския в. "Гардиън" режисьорът на "Туин пийкс" и "Синьо кадифе" заяви, че не може да прецени работата на милиардера републиканец, но добави, че е възможно идването на Тръмп на власт да отвори пътя за големи реформи. Той може да стане един от най-великите президенти в историята, защото е объркал нещата до такава степен, подчерта 72-годишният Линч, смятан за един от най-великите в професията си.

"Никой не може да спре този човек по интелигентен начин", коментира Линч. Според него Тръмп може и да не върши добра работа, но създава възможност други хора извън системата да го направят. "Нашите така наречени лидери не помагат за напредъка на страната, не постигат нищо. Те са като деца. Тръмп изложи всичко това на показ", подчерта той.

Самият Линч не си спомня за кого е гласувал на последните президентски избори в САЩ, през ноември 2016 г., но е дал своя вот за Бърни Сандърс на първичните избори за определяне на кандидата на Демократическата партия.

Вчера Тръмп сподели думите на Линч в акаунта си в Туитър. Той освен това спомена думите на режисьора и на предизборна среща в Южна Каролина снощи.

Според статията "е гласувал за Бърни Сандърс. Но сега казва, че Тръмп може да е бил добрият избор", заяви президентът на САЩ, предизвиквайки смях и аплодисменти.

"Кариерата му в Холивуд официално е приключена", предрече Тръмп, визирайки ожесточената съпротива на голяма част от американските кинодейци срещу неговата личност и политика.