Актрисата Диана Димитрова обяви, че очаква само морално възмездие след обвиненията, което отправи към неназован неин колега през миналата седмица. След като тя разказа как е била ударена с крак в лицето по време на филмови снимки, от Прокуратурата се самосезираха, образуваха преписка и започнаха проверка на случая. С поста си във Фейсбук днес звездата от "Откраднат живот" изрази категорична позиция, че не търси финансово обезщетение.

"Аз съм популярно лице и нося ОТГОВОРНОСТ. Не желая нито една СТОТИНКА от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен. Не желая нищо друго, освен МОРАЛНО възмездие. Бъдете здрави и усмихнати и огромно благодаря на армията от добри хора, които ме подкрепят, защото ме познават. Този път ще спечелим ВОЙНАТА!", написа актрисата.

Диана Димитрова отрича и обвиненията за пиар-акци. Тя подчертава, че кариерата й не се нуждае от допълнителна помощ, защото "в момента е ТОП". За пример дава и амплоато си на художник. В него тя е продала седем картини само от последната си изложба. 

В поста си актрисата споделя, че отминалата седмица е била "най-кошмарната" в живота й, "защото е еманация на преживяното насилие цял живот", след това добавя: "Мой бивш приятел ме попита ''Що все на тебе, бе човек?!'' Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка година и девет месеца, аз не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност! Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика. Той продължи да работи в ДАНС. През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек".

А на въпроса ''Що все на мен?!'' тя твърди, че вече знае отговора: "Защото някой трябва да направи първата крачка".

В поста си Диана Димитрова връща лентата към друго нейно изявление за оказван тормоз, този път по време на обучението й в НАТФИЗ. Тя нарича обвинения с "агент Василев" и разказва как в неделя още нейна колежка също е споделила за подобно преживяване:

"Човекът, който се подписа на изпитите, после ме смачка, но отидох с адвокат. Преборихме се, заедно. Тази година разбрах, че липсата на желанието ми да стигнем до съд, е довела, агент ВАСИЛЕВ да пусне пипалата си, като октопод в тази уж, национална академия. Часове преди да изляза на живо в неделя по bTV в "120 минути", говорих с момиче-колега, която каза, да, аз бях при него, заради него, сега напускам България. Нейният татко е бил известен журналист, светла му памет. Разказа ми, че когато са разбрали кой е баща й, в академията отношението се е променило, но горчилката остава и тя сега напуска страната..."