Българският актьор Димитър Маринов, който работи и живее в САЩ и доби световна популярност с ролята си във филма "Зелената книга", даде интересно видеоинтервю за предаването "Събуди се" през изминалия уикенд. В него Маринов, който е и първият българин, държал "Оскар" в ръцете си, разказа интригуващи детайли за съвместната си работа с Дензъл Уошингтън и Рами Малек, с които играе в новия филм "The Little Things".

От разказа на Маринов става ясно, че филмът, който трябва да излезе на 29 януари тази година в САЩ, е по действителната история за залавянето на серийния убиец Ричард Рамирес, който тероризира Лос Анджелис и Сан Франциско през 1984-1985 г. Във филма Дензъл Уошингтън играе ролята на шерифа, който тръгва по следите на Рамирес, Рами Малек пък е млад детектив, който също се занимава със случая и иска да хване убиеца. В образа на садистичния престъпник влиза Джаред Лето, а Димитър Маринов е управител на хотела, в който Рамирес често е отсядал, преди да бъде заловен.

Embed from Getty Images

Ричард Рамирес се явява в съда в Лос Анджелис през октомври 1985 г., след като е заловен и обвинен за престъпленията си

В този хотел пристига героят на Дензъл Уошингтън, който обикаля местата, на които Рамирес се е появявал, за да може точно по този начин да усети "малките неща", които да доведат до залавянето на престъпника.

Маринов е категоричен, че да се работи с Дензъл Уошингтън е трудно.

"Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен", казва българският актьор.

Дензъл Уошингтън

Снимка: Getty Images

В караваната, отредена за него на снимачната площадка, още в началото на снимките, той трябвало да се запознае с една страница правила за работа с Уошингтън. Едно от тях е било да не ползва телефона си на терен, телефонът му е бил взет.

"Щом Дензъл Уошингтън влезе, аз нямам право да го поздравя, нямам право да го заговоря, докато той не направи контакт с мен. Аз нямам право да се доближавам на по-малко от 6 метра, освен ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите, докато репетираме, нямам право да му задавам въпроси...", са част от правилата, с които Димитър Маринов е трябвало да се съобразява.

Той споделя още, че са репетирали от разстояние. А преди заснемането на всяка сцена Дензъл Уошингтън обикалял с лимузина около хотела, в който се развивало действието, като по този начин актьорът всъщност влизал в образ.

Става ясно, че с Уошингтън няма шеги и закачки на снимачната площадка.

"Опитът ми с Дензъл беше един уникален професионален опит!"

С Рами Малек са имали много приятно общуване, макар че във филма нямат обща сцена.

"The Little Things" трябваше да излезе през ноември миналата година, но премиерата му бе отложена заради пандемията. Засега датата 29 януари остава като премиерна за филма.