Рапърът DMX (Ди Ем Екс), известен още като Dark Man X (Дарк Мен Екс), е откаран в сериозно състояние в болница в Ню Йорк след сърдечен удар, причинен от вероятна свръхдоза наркотици, предаде Ройтерс, като се позова на изданията Billboard (Билборд) и TMZ (Ти Ем Зет).

Според TMZ хип хоп звездата е във вегетативно състояние, но разпространяваните в социалните мрежи слухове за смъртта му не намират потвърждение.

Според тях Ърл Саймънс, както е истинското име на рапъра, който е на 50 години и е имал предистория със злоупотреба с упойващи вещества, е бил откаран в болницата Уайт Плейнс, след като получил сърдечен удар вчера вечерта в дома си около 23 ч. Пресговорителят на рапъра засега не е коментирал информацията.

Преди време рапърът разказа, че е бил в рехабилитационен център заради пристастеност към дрога през 2019 г., след като излежа присъда във федерален затвор заради данъчни измами. Съд в Манхатън установи, че той е пропуснал да плати 1,7 милион долара данъци от 2000 до 2005 г., като е прехвърлял пари между сметки на свои мениджъри и съдружници.