Носителката на "Грами" Doja Cat (Дожа Кет) започва да усеща все по-силно отпор от феновете си. Проблемната 27-годишна певица не само деактивира профила си в платформата "Threads" този уикенд, но и е загубила 188 644 последователи в "Instagram" през последните четири седмици - според Hype Auditor, информира "Daily Mail".

Трима от почитателите й пък деактивираха акаунтите си в "Twitter", които бяха в нейна чест, а именно: "The Kittens Room", "Doja HQ" и "Doja Cat News". Всичкото това заради репликата й към тях, която беше: "Намерете си живот, намерете си работа и започнете да помагате на родителите си."

Друг вече анти-фен посочи как преди известно време Дожа била пуснала анкета в един от профилите си за това дали да нарича почитателите си "котенца" или "меченца", в отговор "Котката" написа, че е било в период, когато е била "алкохолизирана тийнейджърка на 24".

След подигравките, с които отвръща и това, че омаловажава любовта на феновете си, продажбата на билетите за концертите й доведоха до спад. Почитателите й дори казаха, че тя прави "Шоута за поклонение на дявола" и "Ритуали за жертвоприношение", предвид факта, че на обложката на албума й "Hellmouth" тя е цялата в кръв.

View this post on Instagram

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

"Момиче, дори не вярвам, че ще се откажеш в последния момент", коментира последовател на Дожа, визирайки хейтът, който е насочен към певицата. 

Но все пак Амала, както е истинското име на певицата, е провокативна само заради шоуто и рекламата. В истинския живот тя признава, че прекарва голяма част от времето си като "отшелник" в дома си в Бевърли Хилс.

Певицата, която почти се отказа от музикалната индустрия преди година, бе също така принудена да се извини за използването на хомофобски шеги, за да нападне рапърите Tyler, The Creator и Earl Sweatshirt.