Доли Партън винаги е била вярна на себе си - дори това да я е вкарало в проблеми.

В скорошно интервю за "The Guardian", певицата разкри, че е базирала емблематичния си и прекомерен външен вид на френски филм, в който главна роля е т.нар. "градската скитница" - жена на високи токчета и в тесни поли. "Тя бе пищна. Носеше яркочервено червило и дълги червени нокти", каза Партън пред изданието. Във филма обаче героинята се явява като любовница на богат мъж, която впоследствие се влюбва в бедно момче. "Често хората ми казваха, че съм избрала да подражавам на боклук. Е, нека бъде така", допълни Партън.

Оказва се обаче, че нейният дядо, който е проповедник, е един от тези хора. Певицата споделя, че заради облеклото и поведението й, я е наказвал физически. "Платих висока цена за външния си вид. Бях изключително чувствителна. Не се подчинявах на никого, а това довеждаше до бой."

Въпреки че все още отстоява модния си избор, носителката на "Грами" призна, че понякога това е работило срещу нея. Според Партън продуцентите също я молели да промени външния си вид и смятали, че всичко това е просто шега. "Винаги съм била вярна на себе си", сподели.

Вижте снимки на Доли Партън >>

Докато някои от семейството й са гледали на "градската скитница" като на "боклук", а продуценти са я осъждали за избора на облекло, Партън смята, че образът на тази жена, от която е почерпила вдъхновение, представлява нещо повече - бягство от нормата.

По онова време майка й - както и всяка жена от родния на звездата Тенеси, е прекарвала голяма част от живота си да създаде семейство и да бъде домакиня - нещо, което певицата не искала за себе си.

"Израснах с жени, знаещи как да бъдат добри майки, но просто не чувствах, че Бог е предначертал това и за мен", каза тя. По нейни думи е родена, за да твори. "Мога да напиша песен за семейния живот. За чувството да имаш деца...Никое от тези неща не ми чуждо."

Снимка: Getty Images