За да стане хит, отнема време. Точно такъв е случаят на Биби Рекса с Доли Партън. В неотдавнашно интервю в шоуто на Кели Кларксън Рекса разкри, че е изпратила на кънтри звездата песен на религиозна тематика, която Партън тактично отказала да запише, преди в крайна сметка да запишат силната "Seasons" за новия албум на Биби.

"Дълго се опитвах да се свържа с нейния мениджър", казва 33-годишната изпълнителка, която е държала да представи проекта на Партън.
След известно чакане на отговор мениджърите се съгласяват. "Те казаха: Добре, разбира се. Изпрати ни песента, но ни трябва на диск.", казва Биби и допълва: "Имах друга песен преди ['Seasons'] и тя бе за рая и ада, такива неща. Доли знаеше за нея и дори ми написа писмо на ръка, в което обяснява защо не иска да се включи."

Блета, както е истинското име на Биби споменава още, че Партън не е усещала, че това е нейната песен. Именно поради тази причина Рекса й праща втората на име "Seasons", която вече кънтри певицата одобрява и записват.

Колкото до вижданията на Доли - 77-годишната певица описва подробно религиозните си убеждения в книгата си от 2021 г. "Доли Партън": Животът ми в текстове. Не съм толкова религиозна, но съм много, много духовна", пише тя, според Distractify. "Израснах в такова обкръжение".

Иначе Биби споделя пред "People", че винаги е искала да работи с изпълнителката на "Jolene". "Тя е вдъхновение за мен не само като артист, но и като човек". За Биби Доли е страхотен автор, не само на нейните творби, но и на останалите изпълнители. Дори се е разплакала, когато е чула за пръв път гласа й в песента.

"Толкова е красиво. Просто ми харесва как аз говоря за живота и промяната [в песента], а тя говори от своята гледна точка", добави номинираната за "Грами" Рекса. "Това са две жени на различна възраст, които все още преминават през едно и също нещо и се опитват да го разберат това, наречено живот", завършва Биби.