Кънтри легендата Доли Партън все още е в списъка с номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола.

В изявление на Фондация Зала на славата на рокендрола се отбелязва, че организацията е взела предвид мнението на певицата. Преди дни тя написа в социалните мрежи, че чувства, че не е заслужила правото да бъде въведена в Залата на славата на рокендрола.

"В допълнение към невероятния ѝ талант, нейната скромност е още една причина Доли да бъде обичана икона за милиони почитатели по света", се посочва в изявлението на фондацията.

"От създаването си рокендролът има дълбоки корени в ритъм енд блус и в кънтри музиката. Той не се определя само от един жанр, а по-скоро от звука, който движи младежката култура. Музиката на Доли Партън повлия поколение млади почитатели и безброй артисти", посочват още от фондацията.

Номинацията за въвеждането на кънтри певицата в Залата на славата на рокендрола следва същата процедура, прилагана към всички останали артисти. Тя е изпратена заедно с тази на още 16 творци този месец на 1200-те гласуващи за Залата на славата на рокендрола.

Снимка: Getty Images

На 14 март Доли Партън обяви, че оттегля номинацията си. "Макар да съм изключително поласкана и благодарна да съм номинирана за Залата на славата на рокендрола, не мисля, че съм заслужила това право", написа Партън във виртуалното пространство, припомня БТА. "Наистина не бих искала гласовете да се разпръскват заради мен, затова трябва с уважение да се оттегля", написа легендата на кънтри музиката.

Партън бе номинирана за първи път за Залата на славата на рокендрола в началото на февруари редом с артисти като Бек, Дево, Кейт Буш, Еминем, Лайънъл Ричи, "Duran Suran", "Rage against the machine", Пат Бенатар, Дион Уоруик, Карли Саймън, "Judas Priest".

Снимка: Getty Images