Легендарната певица Доли Партън посвети церемонията по връчването на наградите на Академията за кънтри музика в понеделник вечер на хората в Украйна, които са пострадали от войната с Русия.

Излизайки на сцената, облечена в гащеризон, 76-годишната изпълнителка отправи един от двата си поздрава към Украйна, докато откриваше церемонията по връчването на годишните награди в Лас Вегас.

Embed from Getty Images

Тя изглеждаше великолепно в привличащия вниманието дизайн, който показваше невероятната ѝ фигура. Косата ѝ беше вдигната, а за да завърши визята си тя беше избрала чифт отворени обувки на висок ток.

Качвайки се на сцената, Доли изпрати "любов и надежда на нашите братя и сестри в Украйна". 

"Защо просто не посветим цялото това шоу на тях и не се помолим за мир в този свят?", добави тя. Думите ѝ бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Брад Турси от Old Dominion ѝ благодари за посвещението, докато групата приемаше наградата си за група на годината. Те добавиха, че се чувстват странно да празнуват, докато "хората се борят за живота си".

Embed from Getty Images

Нахлуването на Русия в Украйна доведе до това, че 1,7 млн. души трябваше да напуснат домовете си и предизвика опасения за по-широк конфликт на Запад.

Най-голямата награда на вечерта, която беше 57-ото издание на церемонията по награждаването, беше наградата за изпълнител на годината. Певицата Миранда Ламбърт спечели отличието и прие наградата виртуално от Лондон. За изпълнител на годината беше отличен певецът на Tennessee Whiskey Крис Стейпълтън. Албумът на годината беше присъден на Морган Уолън.

Embed from Getty Images

Победата дойде година след като беше отстранен от ACM, след като беше заснет от камера да използва расова обида.

През февруари 2021 г. лейбълът му Big Loud Records също го отстрани от работа, след като бяха публикувани нови кадри, на които той крещи обиди пред къща в Нешвил. Певецът избегна всякакво пряко споменаване на инцидента в речта си при приемането на наградата, но каза, че албумът ще означава за сина му, че "татко е бил боец".

Изпълнявайки песента, Кели Кларксън отдаде своята специална почит към Доли, като изпълни разтърсваща версия на I Will Always Love You.