Доналд Съдърланд говори открито за един от холивудските скандали от средата на 60-те на миналия век - разказа подробности за аферата си с Джейн Фонда, съобщава "Daily Mirror". 

Фонда и Съдърланд се залюбват по време на снимките на "Klute" през 1970 г., макар че тогава и двамата са семейни хора. 

Embed from Getty Images

И двамата са в челните редици на подкрепата на Холивуд за движението за граждански права и опозицията срещу войната във Виетнам.

Но зад тази фасада, двамата преживяват страстна любов и Съдърланд все още често се сеща за незабравимите им интимни моменти. 

Слуховете за раздялата на Фонда със съпруга ѝ Роже Вадим, който я режисира във филма "Барбарела" от 1968 година, започнаха да се разпространяват през 1970 г.

Съдърланд винаги е твърдял, че неговата колежка е тази, която е направила първата крачка. 

Тогава той каза: "Вече бяхме избрани, но не бяхме започнали да снимаме още и един ден тя даде да се разбере много ясно, чрез донякъде провокативно предложение, че трябва да се прибера с нея".

Именно подобни изказвания бележат края на втория брак на актьора с Шърли Дъглас, с която са родители на близнаците Кийфър и Рейчъл.

Снимка: Getty Images

През 2014 г. Кийфър каза, че не би обсъждал аферата с баща си, но си представя как той му казва: "Влюбих се". "И аз бих го разбрал, случват се такива работи", коментира синът. 

"И когато двама души се влюбват, те вярват във всичко толкова силно и страстно, че е много трудно да някой да бъде съден за това", добави той.

"Тя имаше най-красивите гърди в света по това време", казва още Доналд Съдърланд за Джейн Фонда.

Embed from Getty Images

Той каза: "Бях с Джейн Фонда в хотел "Челси" през 1970 г., може би през 71 г. Бяхме в стая с голямо легло и вдясно имаше четири-пет стълби към площадка, която водеше към банята. Имаше малък овален прозорец, от който се виждаше улична лампа, която осветеше прозореца, макар че изглеждаше по-скоро като лунна светлина, така че може би беше луната...Обичам да мисля, че беше луната

Лежах по гръб на леглото, когато Джейн излезе гола от банята. Пристъпвайки към мен, перфектното ѝ тяло бе озарено от процеждащата в помещението светлина и в този момент спрях да дишам. Всичко спря. Сега, когато го виждам в спомените си, отново не ми достига въздух". 

Embed from Getty Images