След като преди няколко дни бившият американски президент Доналд Тръмп обяви тържествено, че ще направи "важно съобщение", в той изненада света като каза, че става въпрос за пускане в продажба на серия от колекционерски картички за размяна с неговия лик, пишат задокеанските медии.

Така той опроверга очакванията, че ще направи политическо изявление - например, като обяви свой кандидат за вицепрезидент на предстоящите през 2024 г. избори.

Картичките дори не са отпечатани на хартия, а са само дигитални. Купувачите могат да ги изпращат на своите телефони или компютри.

Те изобразяват моменти от живота и кариерата на някогашния стопанин на Белия дом. На тях магната е нарисуван като супергерой, астронавт и каубой.

Всяка една от картичките струва 99 долара и може да бъде закупена от специален сайт. С парите от продажбата им ще бъде финансирана кандидат-президентската му кампания след две години.

"Много приличат на бейзболни картички за размяна, но се надявам, че ще са много по-вълнуващи", написа някогашният държавен глава на САЩ в профила си в социалните медии. "Ще бъде страхотен коледен подарък. Не чакайте. Те ще изчезнат, вярвам, много бързо, защото са лимитирана серия!", подкани той потенциалните купувачи.

Тръмп "подгря" предстоящото разкритие в сряда, като публикува рисунка, на която е изобразен в костюм на Супермен, предава БТА.

"Америка се нуждае от супергерой", написа той в профила си в социалните медии.

Снимка: Getty Images