"2020" е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката - Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети, вдъхновено от 20-тата им годишнина като дует и семейство. През този период двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - "Нети", албума на Дони - "Естрада", правят заедно "Този филм" и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.

Песните в "2020" са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни, две са в изпълнение на Нети и една - на Дони. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на "Спящата красавица" на Нети и "Весело шумя" на Дони. Сингълът "Спящата красавица" е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.

"2020" включва и популярното вече парче "Целуни ме", което Дони и Нети представят за първи път през 2007 г. на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред проектите включени в албума, е и хитът им - "Този филм", който присъства като бонус трак в китарна версия, както и песен, вдъхновена от пиесата на Шекспир - "Както ви харесва" в брилянтен превод на Валери Петров и озаглавена "Напролет".

Снимка: Virginia Records

Дони е автор на музиката на всички песни в албума с изключение на известната на всички "Де е България (Питат ли ме де зората)", която е представена в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката "Урок по български" на Театър "Българска Армия". По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.