Красотата ще спаси света, но когато в нея има и красив ум - това е просто чудо.

Харизиматична със своята естественост Мирела Маринова, победителка в 15-ият конкурс на Dir.bg "Най-красивата абитуриентка", огря с лъчите на своята невинност и ангелска крехкост, студиото на "Преди обед" по bTV, където гостува на Деси Стоянова и Сашо Кадиев. Мирела призна, че е интровертен човек, и мотивът й да участва в надпреварата бил именно да излезе от зоната си на комфорт.

Преди това тя даде интервю за предаването "Матине".

Сашо Кадиев припомни на зрителите, че тя бе избрана между 1250 красавици от цялата страна. Мирела сподели и че за нея най-големият стрес покрай титлата, е гостуването и появата пред голяма аудитория.

Вижте снимки на Мирела Маринова>>

Изваяната като от ръката на Микеланджело хубавица, на няколко пъти спомена думата "семпло". Тя държала да има семпла и елегантна визия на бала си. Сравнително късно, според нея, е открила роклята, с която да бъде облечена. През февруари тя се отбила в бутик, в който сестра й си намерила рокля за бала, но нямало нищо подходящо. С близките й отишли в по-голям магазин, леко скептични, но пък открили две супер рокли. Едната е тази, с която отива на балната си вечер. Мирела нарече цветът убит, именно защото искала да е по-спокоен и стилен, докато Сашо Кадиев се чудеше по-скоро зелен или по-скоро син е той. 18-годишната красавица сама е направила прическата и грима си.

"Не защото съм недоверчива към специалистите, но съм забелязала, че гримьорите по-често правят вечерен, тежък грим, а аз исках обратното - ежедневен и небрежен", пояснява тя.

Снимка: Конкурс "Най-красива абитуриентка"

Момичето, което явно е чуждо на всякакъв мейнстрийм и крещяща показност, описа себе си като естет, който цени красотата и създава такава. Вероятно зад подобно поведение се крие много добро родителско отношение и възпитание в изконни ценности.

Във времена, в които повечето млади дами изглеждат еднакво, за да не би да ги дамгосат, че не са в крак с модата, момичета като Мирела правят страхотно впечатление. На уникални бижута.

Снимка: Конкурс "Най-красива абитуриентка"

На въпрос дали екстравагантото поведение носи повече точки и в живота, Мирела отвърна, че според нея зависи от средата и й се иска да вярва, че естественото, семплото, печели, както в нейния случай.

Тя ходела от дете сериозно на балет, а по-късно и на танци, като заради уменията е заела трето място на световно първенство с изпълнение, озаглавено "Дивите лебеди".

Фината й визия предполага много повече да се отдаде на това изкуство, но Мирела е умно момиче и знае, колко е важно да си сериозен и в избора на професията. Три години се готви за изпитите по дентална медицина, които били тези дни. За 90 места се борят 1600 кандидат-студенти. Сестра й и баба й са фармацевти.

Снимка: Конкурс "Най-красива абитуриентка"

Сашо и Деси я окуражиха с думите, че щом е победила 1250 момичета, нищо чудно да бъде приета и въпреки сериозната конкуренция от хора, желаещи да се занимават със зъболекарския занаят.

За Мирела се знае още че плете на две куки и да рисува.

Тук можете да видите цялото участие на Мирела Маринова в "Преди обед":