Американският актьор Джони Деп ще се снима в шестия филм от поредицата "Карибски пирати" - пет години след предишното приключение на капитан Джак Спароу, пише в. "The Sun".

Според публикация в таблоида името на холивудската звезда фигурира в списъка на артистите, които ще застанат пред камера, и техническия персонал, който ще бъде зад нея, извикани за продукцията.

Изданието пише още, че пробните снимки за лентата, чието работно заглавие е "Ден в морето" ("A Day At The Sea"), ще започнат в Обединеното кралство догодина, и по-точно през февруари.

Вижте снимки на Деп >>

Отбелязва се също, че проектът е на ранен етап и все още не се знае кой ще режисира новото приключение. Известно е обаче, че изпълнителен продуцент ще бъде Брус Хендрикс, който участва в създаването на първите три части от сагата.

В. "The Sun" пише още, че прожекциите по киносалоните на петте филма от поредицата "Карибски пирати", първият от които излезе на голям екран през 2003 г., са донесли над 4,1 милиарда долара в международния боксофис, предава БТА. Самият Джони Деп е спечелил над 240 милиона долара от тях.

Таблоидът припомня, че бъдещето на Деп във франчайза беше поставено под въпрос, след като бившата съпруга на актьора Амбър Хърд го обвини в домашно насилие. През юни тази година съд във Вирджиния постанови, че твърденията на Хърд са клевета.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos