Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания "Hipgnosis Song Management", следвайки примера на поредица от мегазвезди, изтъргували правата върху песните си за милиони долари.

Изпълнителният директор на инвестиционната компания Мерк Меркуриадис обяви новината за сделката с носителя на награди "Грами" върху правата за всички песни, на които е автор или съавтор. Става дума за около 200 парчета, сред които хитовете "SexyBack," "Can't Stop the Feeling" и "Mirrors".

Каталогът е придобит за над 100 милиона щатски долара, писа "Wallstreet Journal".

Преговорите за договора продължили повече от година, става ясно от изявление на Меркуриадис. Сред другите звезди, продали правата си на лондонската инвестиционна компания, са "Red Hot Chilli Peppers", "Journey" и "Blondie".

Дискографията на Тимбърлейк е придобита от "Hipgnosis Song Capital", в която партньори са "Hipgnosis Song Management" и фондове, управлявани от инвестиционна компания "Blackstone".

Тимбърлейк, който е на 41 години, има над двадесетгодишна кариера в шоубизнеса. Славата го спохожда през 1995 като част от групата NSYNC, припомня БТА. В соловата си кариера той издава пет студийни албума и 40 сингъла.

Снимка: Getty Images