Известният американски актьор Джеф Бриджис е болен от рак, предадоха световните агенции. Холивудската знаменитост обяви тъжната вест вчера вечерта в личния си Twitter профил, позовавайки се на емблематичната си роля във филма на братя Коен "Големият Лебовски" от 1998 година.

"Както героят ми би казал - нови гадости излязоха наяве... Диагностицираха ме с лимфома. Въпреки че това е сериозно заболяване, ми провървя да попадна на екип невероятни лекари и тяхната прогноза е положителна", написа актьорът в социалната мрежа.

Вижте снимки на Джеф >>

Той уточни, че започва лечение във вторник и обеща да информира почитателите си за състоянието си.

Звездата продължи посланието си във втори пост, с който благодари на своето семейство и приятели за тяхната любов, но освен това използва момента, за да насърчи всички американци да гласуват на предстоящите избори.

"И докато съм приковал вниманието ви, искам да ви напомня да гласувате, защото всички сме заедно в това", написа той.

Много почитатели на актьора, както и известни личности, засвидетелстваха своята подкрепа към него в коментарите към публикациите му. Част от тях разказаха своите собствени истории за битката си със заболяването.

"Ще го пребориш! Като оцелял след рак мога да кажа, че смехът наистина е най-доброто лекарство. Обгради се с любов, не губи вярата и доброто си настроение - това е пътят към възстановяването", гласят думите на един от потребителите на социалната мрежа.

Джордж Такеи, добил популярност с участието си в сериала "Стар Трек", също се включи в коментарите.

"Ти си боец! Можеш да пребориш това", окуражи го той.

Джеф Бриджис, който е на 70 години, се е снимал в над двеста филма. Седем пъти е номиниран за награда "Оскар". Сред най-известните му изпълнения е ролята във филма "Лудо сърце" (2009 г.), за която бе удостоен с "Оскар" за най-добра мъжка роля през 2010 г. и бе номиниран за "Златен глобус", припомня БТА. Актьорът има знакови роли в "Големият Лебовски" (1998 г.), "Кей Пакс" (2001) и други.