Носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс играе войник, който се бори с посттравматично стресово разстройство и травми от миналото в драмата "Да започнеш отначало" ("Causeway"), в която холивудската звезда дебютира като продуцент.

Във филма героинята ѝ - Линси, се завръща от Афганистан с тежка мозъчна травма, получена по време на нападение. Тя отива в родния си град и в дома на майка си с нежелание, за да се възстанови. Там се сближава с местния автомеханик (в ролята Брайън Тайри Хенри) и намира утеха в това приятелство.

Вижте снимки на Лорънс >>

Филмът е режисиран от Лайла Нойгебауер. Снимките започват през 2019 г., преди пандемията от Covid-19, прекъсват заради нея и са подновени през 2021 г.. Той е завръщане на холивудската звезда с към актьорството след майчинството.

"Обичам филмите на "Marvel" и филмите за супергерои, но просто имаше нещо, което беше толкова освежаващо. Просто не бях виждала наистина нещо подобно от "Зимен дар", казва тя пред Ройтерс на премиерата на филма на Лондонския кинофестивал.

С ролята в лентата от 2010 г., за която говори, Дженифър Лорънс получи първата си номинация за престижната награда на Американската киноакадемия, припомня БТА.

Снимка: Getty Images

Подобно на героинята си Лорънс, която стана майка тази година, каза, че е преминала през трансформация.

"Започнах филма, когато бях сгодена. Върнах се омъжена и бременна. И, знаете ли, аз лично имах толкова различно възприемане на престоя у дома", каза блондинката. Тя добави, че иска да продуцира още филми в бъдеще.