Българското куче на Джерард Бътлър - Шушка, е било нападнато от питбул без намордник. Доста често срещан тип инциденти, особено в България.

Вижте снимки на Шушка >>

"Разхождахме се по улицата един ден и видяхме един питбул, красиво куче. Кафяв питбул и млад мъж, стоящ до него. Аз си помислих "какво прекрасно куче" и в този момент Шушка се беше приближила да го подуши. В следващия момент челюстта на кучето беше захапала муцуната ѝ. Има разрези на муцуната и врата си", разказа актьорът в ефира на bTV.

"За секунда си помислих, че точно се върнахме с нея в България, а сега ще я изгубя. Обичам питбулите, те са прекрасни кучета, но аз съм виждал как хапят, не бях виждал как хапят моето куче, беше ужасна гледка, но разбрах че това е голям проблем в България", коментира Бътлър, цитиран от "Блиц".

През ноември 2017 Бътлър се снима с новата си питомка Шушка, която открил да скита бездомна в планински район по време на снимки у нас. Фотографията бе придружена от надписа: "Благодарен съм за новото кученце в живота ми. Тя беше бездомна, докато снимах в България. Открадна ми сърцето."