Наградите "Златен глобус" често пъти са предчувствие за "Оскар" и затоова филмовия свят следи с нетърпение, когато ще бъдат оповестени номинираните за награда.

Джесика Частейн, Оливия Колман, Никол Кидман, Лейди Гага и Кристен Стюарт са номинирани за "Златен глобус" в категорията за най-добра актриса във филмова драма, съобщава БТА, цитирайки в. "Индипендънт". Джесика Частейн  за играта си в "Очите на Тами Фей", Оливия Колман - за "Непознатата дъщеря", Никол Кидман - за "Да бъдеш Рикардо", Лейди Гага за "Домът на Gucci" и Кристен Стюрт за "Спенсър".

Снимка: Forum Film Bulgaria

При мъжете за отличието за най-добър актьор са номинирани Махершала Али, Хавиер Бардем, Бенедикт Къмбърбач, Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Махершала Али за ролята си в "Лебедова песен", Хавиер Бардем - за "Да бъдеш Рикардо", Бенедикт Къмбърбач - за "Силата на кучето", Уил Смит - за "Методът Уилямс" и Дензъл Уошингтън - за "Трагедията на Макбет".

Хавиер Бардем

Снимка: Getty Images

Продукциите "Белфаст", "CODA: Дете на глухи родители", "Дюн", "Методът Уилямс" и "Силата на кучето" са номинирани за "Златен глобус" в категорията за най-добър филм. С номинации за най-добър филм - комедия или мюзикъл са "Сирано", "Не поглеждай нагоре", "Лакрицова пица" (Licorice Pizza), "Тик, так...Бум!" и "Уестсайдска история". 

Снимка:Forum Film Bulgaria

Церемонията за 79-ите награди "Златен глобус" ще се състои на 9 януари. Заради скандалите, които белязаха Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд през изминалата година, която ги присъжда, и след отказа на телевизия Ен Би Си да излъчи шоуто, на този етап остава неясно как ще бъдат раздадени отличията

Снимка: БТА