Джейда Пинкет Смит ще пише мемоари. Актрисата, певица и съводеща на Фейсбук шоуто "Разговори около червената маса" (""Red Table Talk") е сключила договор с издателство "Day Street Books"

Звездата от "Накисването" ще пише "честни и грабващи вниманието на читателя мемоари", казва издателството. Сред нещата, които актрисата смята да опише, е сложният ѝ брак с нейния колега и носител на награда "Оскар" Уил Смит.

Книгата, която все още няма заглавие, ще бъде издадена през следващата есен.

Издателство "Day Street Books", което е собственост на "HarperCollins" обяви, че Джейда Пинкет Смит ще опише издигането си от самоубийствената депресия до личностното оздравяване и честването на автентичната женска сила.

Снимка: Getty Images

Tя получава нетрадиционно възпитание в Балтимор, приятелка е на покойния рапър Тупак Шакур. Книгата ще се спре на любовната ѝ история със съпруга ѝ Уил Смит и опита ѝ с майчинството.

На 40 години холивудската знаменитост изживява криза, която я принуждава да промени живота си по всеки един възможен начин, коментира издателството.

51-годишната Смит е позната на зрителите от филмите "Съучастникът" и "Матрицата: Презареждане". Тя направи публично достояние битката си с депресията и алопецията - състояние на загуба на косата, припомня БТА. Именно загубата на коса стана причина за неуместната шега на Крис Рок на тазгодишната церемония по връчване на отличията на Американската киноакадемия.

Снимка: БТА