Уил Смит спечели "Оскар" в края на март, но по всичко изглежда, че победата ще му остави горчив вкус в устата, пише ladyzone. След злополучната вечер той загуби мястото си в Американската филмова академия, 10 години няма право да посещава церемониите, а сега може и да загуби съпругата си Джейда Пинкет-Смит, ако се вярва на слуховете за случващото се в дома им.

Източници на списание "Heat" съобщават, че отношенията между съпрузите рязко са захладнели след инцидента. По време на церемонията Уил Смит излезе на сцената и удари шамар на комика Крис Рок, след като той си позволи да се пошегува с оплешивяващата Джейда.

Вместо да заздрави отношенията им, спорната кавалерска постъпка изглежда е раздалечила още повече Уил и Джейда.

"Те имаха проблеми от години, но в момента едва си говорят", казва източникът, цитиран от списанието. "Ако решат да се разведат, ще трябва да си поделят богатството от 300 млн. на Уил, половината от което принадлежи на Джейда според законите на Калифорния."

Ако се стигне до такъв сценарий, това може да е един от най-тежките разводи в Холивуд, задминавайки дори този на Брад Пит и Анжелина Джоли.

Джейда и Уил Смит сключиха брак през 1997 г. Те имат син на име Джейдън и дъщеря на име Уилоу, които се родиха съответно през 1998 г. и 2000 г.