Джеймс Франко ще влезе в образа на Фидел Кастро в предстоящия филм "Алина от Куба", който е независима продукция, посветена на дъщерята-бунтарка на бившия кубински лидер, съобщи продуцента на лентата.

"Режисьорът искаше някой, който прилича физически на Фидел Кастро и който носи харизмата му", каза за АФП продуцентът Джон Мартинес О'Фелан.

Това ще е втора роля за 44-годишния Франко след обвиненията от 2018 г. за сексуални злоупотреби от студентки в актьорската му школа. В интервю миналия декември артистът, отличен с награда "Златен глобус" и номиниран за "Оскар" за ролята си в продукцията "127 часа", призна, че действително е имал сексуални отношения с някои свои студентки.

Режисьор на "Алина от Куба" е Мигел Бардем, братовчед на испанската звезда Хавиер Бардем, който е съпруг на Пенелопе Крус. Снимките започват на 15 август в Колумбия. Актрисата Ана Вияфаня ще изиграе Алина Фернандес, дъщеря на Кастро и Наталия Ревуелта, в чийто образ ще влезе ражентинката Миа Маестро.

Алина Фернандес, на 66 г., живее в изгнание от 90-те години на миналия век в Маями, САЩ, предава БТА. Тя е критик на кубинската революция и автор на автобиографична книга.

Снимка: Getty Images